Dat op 10 en 11 oktober voor de eerste keer de SamenLoop voor Hoop in Weert plaatsvindt op de atletiekbaan bij het College, mag inmiddels bij iedere inwoner van Weert bekend zijn. Het doel van de SamenLoop is geld in te zamelen voor kankeronderzoek waardoor we over een paar jaar kunnen zeggen dat kanker niet langer levensbedreigend is, maar een chronische ziekte. Ook willen we de ziekte beter bespreekbaar maken en survivors een hart onder de riem steken.

Nadat op zondag 11 oktober om 14.00 uur de eindstand van de SamenLoop Weert bekend is gemaakt, gaan we een minuut zoveel mogelijk lawaai maken. Spreekstalmeester Ton Adriaens begeleidt deze ludieke actie. Het is een symbolische daad om letterlijk te laten horen dat we deze afschuwelijke ziekte een halt willen toeroepen. Publiek en lopers worden opgeroepen om een ‘lawaaimaker’ mee te nemen naar het evenement. Denk daarbij aan toeters, fluiten, trompetten, megafoons, ratels, pannendeksels etc.

Buurtbewoners kunnen gerust zijn… na een minuut is het weer rustig en wordt het evenement afgesloten.