Parkeerverbod genegeerd

Onlangs heeft de gemeente Weert een parkeerverbod ingesteld op de Graafschap Hornelaan tussen de Vogelsbleek (Texaco tankstation) en de Maaspoort.

De Graafschap Hornelaan is een zogeheten gebiedsontsluitingsweg, waarbij fietsers gescheiden worden van het gemotoriseerd verkeer met een fietssuggestiestrook. Op deze strook werd en wordt nog steeds veelvuldig geparkeerd, waardoor fietsers alsnog tussen het gemotoriseerd verkeer moeten fietsen. De verschillen in snelheid en massa leiden tot gevaarlijke situaties. Bovendien is de Graafschap Hornelaan een druk gebruikte fietsroute voor schoolgaande kinderen richting de aanliggende middelbare school. Deze kwetsbare verkeersdeelnemers hebben extra bescherming nodig en daarom werd het parkeerverbod ingesteld.

De politiek vroeg al eerder aandacht voor deze kwestie. De Graafschap Hornelaan werd door de VVD in de top 10 van verkeersproblemen opgenomen, de PvdA diende in 2014 een motie in, en vandaag haalde DUS de kwestie nog eens aan.

Waarschijnlijk zien de automobilisten de bebording over het hoofd. Mensen zijn immers gewoontedieren. Maar je bent bij deze gewaarschuwd. Een boete voor foutparkeren kan je zomaar 90 euro kosten.