53.000 euro aan donaties

Foto’s – Op zaterdag 10 oktober reikten de vrijwilligers van De Sponsorwinkel in Weert en het bestuur van het Samenfonds0495 een recordbedrag aan sponsorcheques uit.

Liefst 57 organisaties uit Weert e.o. ontvingen een sponsorcheque met een totale waarde van € 53.325. De gelden zijn geheel verkregen doordat steeds meer Weertenaren textiel gescheiden inzamelen, via De Sponsorwinkel, via huis-aan-huisinzameling door verenigingen en via de groene containers in de Weerter wijken en dorpen. Dit megabedrag bewijst dat uw oude textiel, schoeisel en speelgoed veel geld waard is!

Sponsorcheques
De Sponsorcheques kunnen op drie wijzen worden verkregen: de vrijwilligers van De Sponsorwinkel werken voor een zelf gekozen doel, Punt Welzijn (initiatiefnemer van de Sponsorwinkel) wijst een aantal doelen aan en alle organisaties in Weert kunnen gedurende het hele jaar aanvragen indienen via www.samenfonds.nl.
De zaterdag uitgereikte cheques, aangewezen door de vrijwilligers, gingen naar: WoZoCo Nedermazehof, Bibliotheek Tungelroy, VV de Hêldje op zök, ZijActief Altweerterheide, Seniorenkoor Wij willen Zingen, Schutterij St. Antonius Altweerterheide, Stichting Narsari, Bewonerscommissie Nedermazehof, Scouting St. Job Leuken, Toneelgroep Weert, Animo koor, Eerste Weerter Schaakvereniging, Naturistenvereniging Paluda, Dr. Joe Hoe, TTV Weert ’88, Stichting Ontspan Water, Zonnebloem Nederweert, Scouting Nederweert, Waterpolovereniging De Rog, Bridgeclub UVO, Seniorenbridgeclub Weert, Stichting Sint Nicolaas Weert, Stg. Jeugdorkest St. Joseph Weert-Zuid, Stichting Minimavakanties regio Weert, Dierenambulance Weert, WoZoCo Zuyderborgh, Schutterij St. Barbara Tungelroy, Ouderenvereniging St. Sebastiaen Laar, Zangvereniging Laar, Schutterij St. Sebastianus Laar, Pétanqueclub Weert, Scouting Tungelroy, Stg. Op Eigen Benen, Toon Hermanshuis, Dorpsraad Tungelroy, Franciscus Hospice, Creatief Leuken, Ouderenvereniging St. Matthias Leuken en Harmonie St. Jozef Weert-Zuid.

Punt Welzijn doneerde aan: BoodschappenPlusBus, Buurterras Weert, Waardering mantelzorgers Weert, Goed Bezig Weert, Rots en Water, Kindervakantiepas, Sinterklaas voor alle kinderen, Vluchtelingenwerk Weert, Eetpunten senioren Weert, Let’s Move Weert en de Werkgroep Buitenspelen.

Het Samenfonds doneerde cheques aan de volgende doelen: Stg. Schans en Kapel Boshoven, Stg. Da Capo Stramproy, Fanfare St. Jan Tungelroy, Stg. Bèèle-Erfke/Nijsweike Stramproy, Harmonie St. Joseph Weert-Zuid, Platform Gehandicapten Weert, Nijsmolenbuurt Stramproy. Tijdens het onlangs georganiseerde Cultureel Lint in Weert werd aan de organisatie hiervan reeds al een sponsorbijdrage verstrekt. De sponsorbijdragen varieerden van € 250 tot € 3.100 per organisatie.

Uitslag wedstrijd ‘Wonderbaarlijk Toch!’
De uitreiking vond plaats tijdens een drukbezochte open dag, waarin informatie werd verstrekt over het hergebruik van textiel en schoeisel. Liefst 23 buitengewoon creatieve Weertenaren hebben deelgenomen aan een wedstrijd waarin zij vol overtuiging aantoonden hoe waardevol oud textiel en schoeisel kan zijn. Deze werken zijn in de afgelopen weken tentoongesteld in diverse Weerter modezaken. Zaterdag waren ze bijeengebracht voor de grote finale in De Sponsorwinkel. Een vakjury koos uit de kunstwerken drie prijswinaars. Op de eerste plaats eindigde Marie-José Meulen; tweede werd Wendy Janssen en de derde prijs ging naar Daniëlle Coppen. Alle kunstwerken worden de komende tijd geveild via de Sponsorwinkel. De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan maatschappelijke initiatieven in Weert. Meer informatie volgt op www.sponsorwinkelweert.nl.

De Sponsorwinkel is met uitzondering van de schoolvakanties geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-16.30 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. Je vindt de Sponsorwinkel aan de Dr. Schaepmanstraat 17 (naast de Aldi). Gedurende deze tijden kun je ook jouw textiel en speelgoed afgeven.

Ingestuurde bijdrage van: Stichting Sponsorwinkel en Samenfonds0495