Voorlichting scholen

De drie Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs en het BRAVO! College Cranendonck, verenigd in LVO-Weert, willen dat kinderen de beste keuzes maken voor de start van hun toekomst. Daarom verzorgen zij van 9 t/m 12 november uitgebreide voorlichtingsavonden.

Op deze scholenavonden presenteren zij de voordelen van goede samenwerking, de kenmerkende resultaatgerichte aanpak en de leerlinggerichte mogelijkheden. Alle ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8 zijn met hun zoon of dochter voor de voorlichtingsavonden uitgenodigd.

Programma
Op alle locaties begint de voorlichting om 19:00 uur met een algemene presentatie, waarna men naar maximaal drie workshoprondes kan voor informatie over de leerstromen (vmbo-bk, techniekopleiding, mavo, havo, atheneum, gymnasium) en speerpunten (Tweetalig Onderwijs, Technasium). Ook het BRAVO! College presenteert zich op alle avonden. De laatste workshopronde eindigt om 20:45 uur.

Data voorlichtingsavonden

  • Maandag 9 november: BRAVO! College Cranendonck
  • Dinsdag 10 november: Het Kwadrant
  • Woensdag 11 november: Philips van Horne
  • Donderdag 12 november: Het College Weert

Proeflessen
Ook dit schooljaar zijn er weer twee woensdagmiddagen waarop de leerlingen deel kunnen nemen aan speciale proeflessen. Zo kunnen de leerlingen zelf ‘proeven’ aan bijvoorbeeld het Technasium, het Tweetalig Onderwijs of de Techniekopleiding. Meer informatie volgt t.z.t. op de websites van de scholen. Data proeflessen: 20 en 27 januari 2016.

Op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2016 zijn op alle locaties van LVO-Weert de aanmeldavonden.