Afgelopen weekend vonden de European Master Games plaats in Nice-Frankrijk. Een kleine delegatie van Stichting Stadstriathlon Weert was hierbij aanwezig en kreeg aldaar het definitieve bericht van de ‘ETU Executive board’ dat de European Cup voor 2016 naar Weert komt.

De European Cup bestaat uit Junior wedstrijden en wedstrijden voor de Elite. Weert zal enkel zorg dragen voor de European Cup voor de Elite.

Naast Weert gaat de ETU Triathlon European Cup onder andere naar de volgende steden: Madrid-Spanje, Kupiskis-Litouwen, Kitsbühel-Oostenrijk, Holten-Nederland, Tartu-Estland. Een compleet overzicht, inclusief data is terug te vinden op de website van www.stadstriathlonweert.nl.

De vierde wedstrijd in de ETU European Cup reeks zal plaatsvinden in Weert en wel in het 2e weekend van juni. De derde en tevens laatste dag van Stadstriathlon Weert 2016 zal in het teken staan van Europese wedstrijden.

Het is niet de eerste keer dat Weert een Europese wedstrijd huisvest. In 2014 vond de Europeas YOG Qualifier plaats in Weert. De wedstrijd voor de jeugd om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing-China. Destijds waren er maar liefst triatleten uit 31 verschillende landen aanwezig in Weert.

ETU over Weert: “Weert – Another solid event that has in the past been used to select athletes for the Youth Olympics. Easy to get to and with a very warm welcome”.

etu_agenda_2016

3 REACTIES

  1. Als ze maar eens letten op de toegankelijkheid van de binnenstad!
    Een evenement is leuk, maar de complete stadsbrug, sluis 16 en alle parkeerplaatsen van de binnenstad voor 3 dagen afzetten is gewoonweg belachelijk!

    En vooral van die bijdehandte verkeersregelaartjes erbij zetten die dan zeggen, als je een opening hebt om eindelijk eens door te rijden: “ja u mag er niet door er kan elk moment iemand aankomen”……

  2. Ja, laten we het daarom afgelasten….pffffff….wat een prachtige kans voor Weert om zo’n mooi evenement te mogen organiseren @weertprofileert.com

  3. Ik ben het met je eens als je zegt dat het niet nodig moet zijn om de zo’n druk punt voor meerdere dagen af te sluiten. Maar als je én uit Weert komt én weet dat deze weg/brug/plein is afgesloten denk ik dat je in de spiegel moet kijken als je een bijdehandje zoekt. Je kunt het ook mijden door een stuk(je) om te rijden.

Comments are closed.