Weertenaar achtervolgd

Eindhoven – Een 23-jarige man uit Weert is zaterdagochtend 10 oktober aangehouden omdat hij kort daarvoor in Eindhoven ingereden zou zijn op vier mannen, waarbij één van hen gewond raakte.

Rond 4.45 uur liep het viertal op de Torenallee op weg naar hun geparkeerde auto. Plotseling kwam er een wagen hun kant oprijden. Zonder vaart te minderen reed de bestuurder één van voetgangers aan. De anderen konden net op tijd opzij springen waardoor ze niet werden geraakt. De verdachte ging er meteen in zijn auto vandoor.

Omdat het kenteken en het signalement van de wagen aan de politie waren doorgegeven, keken agenten in de regio uit naar het voertuig. Ze zagen de wagen op een gegeven moment rijden en zijn er achteraan gegaan. Na een achtervolging met hoge snelheden konden ze de auto rond 6.00 uur in Weert laten stoppen en de bestuurder aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en er is bloed van hem afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen vaststellen.

Het aangereden slachtoffer is een man van 33 jaar uit Veldhoven. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.