Week v/d Toegankelijkheid

Komende week vindt in Weert de Week van de Toegankelijkheid plaats. Het doel is de samenleving bewuster te maken van de noodzakelijke toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Voor mensen met een beperking is toegankelijkheid van verenigingen geen luxe, maar een voorwaarde om gelijkwaardig in de samenleving mee te kunnen doen. Daarom heeft men de krachten gebundeld en samen met diverse bedrijven/organisaties vragen ze tijdens de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor dit onderwerp. Dit doen ze door hun deuren open te stellen. Cultureel, Natuurlijk in Beweging.

Laat je fantasie los en werk aan je creatieve talenten bij o.a. het RICK, ga mee op avontuur tijdens een wandeling bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, kom jezelf in het zweet werken met een Bootcamp voor miva’s en de geheel nieuwe Special Zumba les. Het PSW zorgt o.a. voor een workshop volksdansen, en ze hebben een voorleesmiddag bij de bibliotheek, handboogschieten, genieten en sporten op de Slender You Fit banken, Special paratafeltennis.

http://www.weekvandetoegankelijkheid.nl/

Maandag vond in het Munttheater de opening plaats door wethouder Sterk. Leerlingen van Het Kwadrant en cliënten van PSW zorgden voor een feestelijke bijdrage. De opening Bekijk een sfeerimpressie.