Foto’s – De bewoners van het AZC zijn afgelopen avond in opstand gekomen. De politie is massaal ter plekke.

Een woordvoerder van het COA bevestigt dat het om een protestactie gaat, maar kan nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Een bewoner van het AZC meldt dat men protesteert tegen te leefomstandigheden. Zo zou men al wekenlang hetzelfde eten voorgeschoteld krijgen.

De situatie leek uit de hand te lopen en daarom is de politie massaal ter plaatse. Zo zijn er ook eenheden uit Cranendonck aanwezig. Momenteel is men (via een megafoon) met de bewoners in gesprek zodat de rust zo snel mogelijk terugkeert.

Eerder werd al bekend dat de Van Hornekazerne als noodopvang dient en geen volwaardig AZC is. Er wordt hard gewerkt om dit te verbeteren.

Een update kun je hier vinden:
https://www.weertdegekste.nl/2015/11/rust-op-azc-wedergekeerd/

46 REACTIES

 1. Aan de migranten, jullie zijn uit de oorlog! Zeiken over eten etc. is niet normaal. Nederland doet al veel. Schaam jullie!

 2. Dacht, dat de asielzoekers hier op dit moment nog maar een dag of drie verbleven. Hoe kun je dan in opstand komen, omdat “je al weken hetzelfde te eten krijgt”?

 3. Die gasten die nu poppenkast maken oppakken en terug sturen , ze moeten blij zijn dat we dit allemaal voor hun doen.
  het is of oorlog of een paar dagen het zelfde eten

 4. Moet niet gekker worden, gratis kost en inwoning en dan ook nog klagen.
  Diegene die niet tevreden zijn snel terug sturen !!

  Ze moeten blij zijn dat ze door Nederland ( Weert ) zo goed opgevangen worden.

 5. Now kumptj de aap uut de mouw….mer det wiste we al….ze zieen nieet allein gevluchtj vur de oerlog….mer um in un luilekkerland te leave..!!

 6. de helle dag niets doen is voor deze mensen ook niet leuk en laat ze iets doen bvb kazerne plaats schoon houden zo dat er geen afval rond licht of zelf koken in de grote keuken voor ze zelf
  in plaats van niets doen dan hoeven zij ook niet te klagen
  iets doen is beter dan niets doen

 7. @heuvel:
  Daar ben ik het helemaal mee eens.
  Ik heb een aantal jaren geleden gewerkt op zo’n COA, het is mens onwaardig. Laat die mensen idd iets te doen geven, en vooral, geef ze de mogelijkheid om (georganiseerd) zelf te koken. Doe dat afwisselend in groepen, dan hebben ze om beurten ook iets om handen.

 8. @jasonKing:
  Er zitten daar mensen die er vanaf het begin bij de eersten zijn binnen gekomen.
  Als je niet weet waar je het over hebt, schrijf dan niet zulk een onzin.

 9. Waat mooge ze met mich doon dan? Verkloardj eur reactie, woedet trouwens ouch un knöpke “beantwooeden” vör es, zoedejjae neet minse hooftj te beneume. Technologie enzoe.

 10. Als je die slappe hap bedoeld die ze daar krijgen?
  Nou dat noem ik niet fatsoenlijk!
  Die mensen zijn heel wat smakelijker eten gewend.
  Ik geef jullie allemaal wel gelijk dat ze best wel wat dankbaarder mogen zijn, maar nogmaals geef ze de mogelijkheid dat ze zelf eten maken wat ze kennen en ook lekker vinden.
  Je eet toch zelf ook liever niet wat je niet lekker/smakelijk vind? Nou dan!

 11. Wat is er mis met deze opvang? Jarenlang hebben de militairen zonder problemen in deze gebouwen gezeten. Ze vluchten het oorlogsgebied uit, passeren 6 veilige landen om uiteindelijk op onze kosten hier te verblijven in een complex waar ze veilig, droog en warm zitten met een bed, douchegelegenheid, eten, medische zorg etc.
  En ja, laat ze zelf meer regelen. Onderhoud en schoonmaak van de gebouwen en terrein. Stel een kookploeg samen, dan hoeven ze zich ook niet te vervelen en scheelt ons weer in kosten.

 12. De kazerne is een noodopvang nog geen ACZ voor het zelfde geld hadden de bewoners die nu in Weert zitten ergens in een sporthal gelegen met z’n allen in 1 zaal.

 13. Mag je trots op zijn dat je op een CAO hebt gewerkt. De COA wordt door iedereen uitgekotst!
  Geen afspraken nakomen, geen communicatie, niet openstaan voor vragen en/of kritek etc….
  Ze duwen iedereen een aantal asielzoekers door de strot en je hoort niks meer van ze.

  En dan heb jij het over mensontwaardig! Een COA weet toch vantevoren waar ze de mensen plaatsen? Dan moet je achteraf niet klagen!

 14. Waat vör os fatsoenlijk es, es vör hun neet te vvrieete. Dr zitte dao minse van misshien qul 10 verschillendje lande die allemaol wat anges vrieete dus VRIEETE ZE MER WAAT DE POT SCHAFTJ! En des hollandse kost, en as ze det neet wille gaon ze mer trök nao de woestijn um cactus te vrieete. En zoe èsj.

 15. Ik ben zelf niet van het COA. Ik heb ervoor schoongemaakt.
  In een afgedankt onderkomen zaten ze, en het eten was er niet te pruimen, het was er smerig, enz. enz.
  Dus ja, het COA weet zélf wel waar ze die mensen in proppen, en dat vind ik mensonwaardig.
  Ik heb er maar even voor gewerkt en heb daar meer dan voldoende gezien. Ik geef je gelijk dat je zo reageert op deze instantie.
  Mijn reactie ging eigenlijk over dat ze die mensen wat te doen moeten geven. Er zijn verschillende daar binnen die graag wat te doen zouden willen hebben, maar ze mogen niets.
  @Iche:
  Ze zijn ook ‘blij’ dat ze daar mogen zitten, maar vergis je niet, ze zitten daar met z’n 6-sen op een kamertje. Dat is geen vakantie, en daar zou jij het waarschijnlijk ook niet al te lang kunnen uithouden.

 16. OK! ik mag schijnbaar geen kritiek uiten op de COA?

  Nog maar eens proberen dan.

  Johannes heeft gelijk als hij zegt dat de COA voor de problemen zorgt.
  Ik had dat snel genoeg door, en dat is waarom ik zei dat het voor deze vluchtelingen een mensonwaardig bestaan is. Met z’n zessen op een klein kamertje, en eten krijgen waar je van moet kokhalzen alleen omdat de COA vindt dat zei het beter weten dan iedereen.

 17. Frapant is het dat iedereen zo snel zijn reactie klaar heeft, terwijl er bijna niets bekend is over de precieze redenen achter de opstand en om wie en hoeveel mensen het precies gaat. Ik heb nog geen asielzoeker aan het woord gezien en het COA is er nog niet eens inhoudelijk op ingegaan…
  Bekrompen lui menen in deze nieuwssite een platform te hebben gevonden waar ieder bericht over asielzoekers of vluchtelingen wordt aangegrepen om onnozele teksten te uiten die te reduceren zijn tot “ben je niet tevreden, rot je maar op naar je eigen land!”
  Een zondebok telkens de grond inboren en haat zaaien, dát doe je hier niet. Diegenen die dat doen – en dat zijn de mensen die kortzichtige reacties plaatsen op sites zoals deze – kunnen we veel beter missen in dit land dan een paar (al dan niet terecht) klagende asielzoekers.

 18. Als onze Jos H. deze topic maar niet offline haalt. Zomaar foto’s van het AZC gemaakt. Foei, foei media. Dit mag niet van Jos H. uit Brabant. Ik vraag me af met welk k.tsmoesje hij zich hier weer uit l.lt.
  Want negatieve publiciteit kan Jos H. niet gebruiken. Dat is niet goed voor zijn carrière.
  Jos veel succes in je grotere gemeente en graag met spoed.

 19. Zijn ze de ellende in hun eigen land al vergeten? Dat ze blij zijn dat ze veilig zitten, ook al is het niet optimaal.

  Menige Nederlander zou blij zijn met die maaltijden, beter iets dan niets, toch?

  Geef die mensen een taak. Koken, poetsen, terrein onderhouden en noem maar op. Als mensen zich gaan vervelen, begint de ellende.

 20. Normaal reageren is ook een kunst. Vooral je laatste zin slaat nergens op.

  Er is bij aanvang gecommuniceerd dat het een doorvoer opvang zou worden totdat alles was aangepast voor langere tijdelijke opvang. Het is dus vreemd dat er dus wel vluchtelingen aanwezig zijn die hier al vanaf het begin zitten. Dit is niet conform de afspraken.

  Dus ja het is vreemd dat dit nu naar buiten komt.

  En nee het is niet vreemd dat dit naar buiten komt aangezien alle afspraken te hooi en te grabbel met voeten worden getreden omdat de situatie dit vraagt. Maar scherm dan niet met afspraken die toch niet worden nagekomen.

 21. frapant is dat er volk is zoals jouw die alles onvoorwaardelijk in bescherming nemen en het eens zijn met de kop in het zand steek behandeling rondom de vluchtelingen! dit is een van de weinige plaatsen waar ze nog hopen wel gehoord te worden omdat dat landelijk al de kop in is gedrukt door mensen zoals jouw, die mensen die vele vluchtelingen door de strot worden geduwd en waar alles en iedereen op aangepast moet worden om vervolgens geen enkele blijk van respect ervoor terug krijgen..

  je vlucht voor oorlog,belangrijk is dan dat je veilig bent en ook niet VERHONGERD en niet niet of je kamer mooi is en het eten lekker smaakt

  tuurlijk laat ze zoveel mogenlijk zelf doen,maar inmiddels is het wel al een feit dat met coa niks valt te regelen,zels als het alleen om afspraken gaat en ze zelfs geen inbreng erbij hoeven te voegen..

 22. Waar ik me vooral druk om maak is het feit dat er weer iets uit is gehaald ofwel censuur en inperken van vrije meningsuiting. Niemand weet wat er verder allemaal uit is gehaald. Als ik naar de tendens kijk van de reacties kijk en je gaat er van uit dat de ergste er uit worden gefilterd weet je ongeveer de mening van de Weertenaar. Is overigens niet alleen hier. Kijk eens naar de resultaten van de enquete. Bij “gemeentehuis en Stationsplein wordt in de statistiek aangegeven dat meer dan de helft het goed tot zeer goed vindt terwijl bij de reacties alleen maar (vooral mbt gemeentehuis) negatieve meningen zijn.

 23. @ vergeetet. Mijn ouders zijn geboren en getogen nederlanders. Mijn vader heeft in Duitsland in een concentratiekamp gezeten en in Indie gezeten. Zelfs hij begrijpt niet dat de mensen zo klagen nu ze eindelijk in een veilig gebied opgenomen worden en voldoende eten hebben, ondanks dat het eten en de woonsituatie niet optimaal is.

 24. frappant is het dat jij onvoorwaardelijk aanneemt dat het over eten gaat .
  frappant is het dat jij aanneemt dat er doofpot affaires zijn zonder bronvermelding.
  frappant is dat jij respect wil hebben maar tegelijk ook rare ideeen hebt .
  frappant is dat jij aanneemt dat vluchtelingen per definitie uit oorlogsgebied komen.

  een tip voor jouw lees eens een krant

 25. Da’s gemakkelijk gezegd ” in hun plaats” .
  Wegkruipen achter anderen en jezelf, @vergeetet.
  Niets en niemand houdt je tegen.
  Alweer een grote bek!

 26. gast
  ongelooflijk dat je een AZC vergelijkt met een concentratiekamp,er zijn in de tweede wereld oorlog miljoenen mensen vermoord, mensen zijn gestorven door honger en ziektes .
  het interesseert mij niet hoe je het bedoeld maar een AZC vergelijken met mensen die onvrijwillig in concentratiekampen vermoord ,gestorven door honger en ziekte getuigd van een heel laag niveau

  ik schat je ongeveer tussen 60 en 65 jaar maar je verstand is lager.

 27. Wordt vervolgt. Het volgende incident komt er aan. De kachels (verwarming) doen het niet meer. Nu we de winter nog voor onze kiezen krijgen.

Comments are closed.