Bewoners AZC in opstand

Foto’s – De bewoners van het AZC zijn afgelopen avond in opstand gekomen. De politie is massaal ter plekke.

Een woordvoerder van het COA bevestigt dat het om een protestactie gaat, maar kan nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Een bewoner van het AZC meldt dat men protesteert tegen te leefomstandigheden. Zo zou men al wekenlang hetzelfde eten voorgeschoteld krijgen.

De situatie leek uit de hand te lopen en daarom is de politie massaal ter plaatse. Zo zijn er ook eenheden uit Cranendonck aanwezig. Momenteel is men (via een megafoon) met de bewoners in gesprek zodat de rust zo snel mogelijk terugkeert.

Eerder werd al bekend dat de Van Hornekazerne als noodopvang dient en geen volwaardig AZC is. Er wordt hard gewerkt om dit te verbeteren.

Een update kun je hier vinden:
https://www.weertdegekste.nl/2015/11/rust-op-azc-wedergekeerd/