Foto’s – Zaterdag werd bij Antje van de Statie het boek ‘Stamtafel Weert’ gepresenteerd. De presentatie gebeurde in het bijzijn van de oude Weerter bekenden Jan van der Croon en Tieske.

Het boek ‘Stamtafel Weert’ laat de lezer in woord en beeld de sfeer proeven van het historische caféleven in Weert en de buitenieën. Bijna drie jaar is door Stichting De Aldenborgh Weert, Veldeke Weert en de Evenementenstichting KeiSjiek aan het boek gewerkt. Het is uitgevoerd in twee talen, te weten Weerter dialect en Nederlands. Van het boek zijn 500 exemplaren gedrukt.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Jan van der Croon. Na deze plechtigheid werden enkele exemplaren van het boek uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage aan het boek hebben geleverd. Dit alles wordt begeleid met levende muziek en het voorlezen van enkele verhalen uit het boek.

Aansluitend trok een bont gezelschap onder leiding van Jan van der Croon en Tieske d’n Umbelder als voormalig stadsomroeper met een replica van een bierwagen van de verdwenen Wertha Brouwerij en een bolderkar vol met boeken, met levende muziek over de stadspromenades naar café de Tramhalte.

Vanaf maandag 9 november kan men het boek ook nog afhalen of kopen bij boekhandel Tindemans in de Langstraat. Andere verkoopadressen staan op www.stamtafelweert.nl.

Bekijk een sfeerimpressie.