Gespot – Het oog van de Weertenaren viel vanmiddag op een bewoner van het asielzoekercentrum in Weert die de Louis Regoutstraat aan het schoonmaken was. Een nieuw gezicht voor het Weerter straatbeeld.

De man gaf aan dat hij de Weertenaren dankbaar was voor hun gastvrijheid. Hij had echter ook te horen gekregen dat sommigen tegen de komst van de vluchtelingen zijn. Daar was hij van geschrokken. Als blijk van goede wil stak hij de handen uit de mouwen en trok hij met een prikstok door de straten. De man sprak de hoop uit de Weertenaren niet boos zijn op hem en zijn landgenoten omdat ze uit hun land zijn gevlucht. De man gaf aan erg dankbaar te zijn en zich te willen blijven inzetten voor de Weertenaren.

36 REACTIES

 1. remy
  en ik ga iedere dag naar mijn werk!!!
  als je iets goeds ziet , geef dan een compliment.als je iets fouts ziet,bied dan je hulp aan

 2. Wanneer kom je mij dan eens helpen, want schijnbaar doe ik niets goed in jouw ogen.
  Trouwens het verbaast mij dat jij werkt gezien de tijden dat je hier je nietszeggende inhoudloze en beledigende belachelijke commentaartjes plaats, oja jij werkt in het lichtpaleis daar kan dat allemaal.

 3. Je hebt in Weert zoals ik het zie drie groepen,
  Tegen de vluchtelingen.

  De weertenaar die zich bedonderd voelen door joske en zijn bandieten bende.

  En de kleinste groep die voor opvang zijn.

  Ik behoor tot de tweede groep van die drie met als kantekening dat ik vind dat die gasten terug moeten als dat kan zonder pardon of het nu over een jaar of over vijf jaar is en al diegene die hier zijn en nog komen om te profiteren of zich misdragen gelijk terug naar af moeten. Dit alles neemt niet weg dat wat ik hier hierboven lees en zie toch zeer waardeeer, deze goede man heeft het begrepen! voor wat hoort wat.
  Hopelijk een voorbeeld voor velen ook de niet vluchtelingen die al jarenlang zich thuis of in stad zitten te vervelen.

  (kom maar weer op met je commentaar tuffertje)

 4. PR stunt van de gemeente/COA? Na de dokter, de koekjes nu dit, hoe komt ie aan de spullen grijper, handschoenen vuilniszak.

 5. Allereerst: Prima dat deze man dit doet uit dankbaarheid. Chapeau!

  Maar om hier een nieuwsitem van te maken gaat toch erg ver. Dit lijkt wel een erg geforceerde opgezette goednieuws-show.

  Is dit in opdracht van de gemeente?

 6. Na de ophef over dit onderwerp lijkt het me niet meer dan normaal dat ook de positieve kanten worden belicht. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de gemeente hier enige invloed op heeft uitgeoefend.

  Hoe positief had je het gewild dan?

 7. @Vergeetet: Zeker mag je dit zeggen, maar zoals je leest, zeg ik dit zelf ook.

  Ik vind het echter raar dat licht positieve ontwikkelingen (aanbieden koekjes, naast iemand op knieën zitten bij epileptische aanval, nu dit weer) wel erg groot wordt uitgelicht in de pers.

  Met andere woorden: moeten we er ook een nieuwsitem van maken van al die anderen die niets doen? Toch ook niet neem ik aan?

 8. ikkezelf
  ik probeer je al een tijdje te helpen maar je begrijpt het nog steeds niet.
  jij neemt aan dat dat ik niet werk en nu ben je verbaast aanname 1.
  er zijn ook mensen die niet van 8 tot 5 werken aanname 2.
  jij neemt aan dat ik, hoe jij het noemt in het “paleis” werk aanname 3.DG

 9. ikkezel
  hoe is het toch mogelijk dat jij weer aanneemt hoe ze in weert denken dat terwijl op WdG peiling toch een hele andere uitkomst staat.

  Het is goed dat Weert vluchtelingen opvangt
  Oneens (41%)
  Eens (41%)
  Ik twijfel (18%)
  Aantal stemmen: 4.672

  dringt het nog steeds niet door dat je niet zelf wat moet verzinnen .

  ps ik had al een tijdje niet meer gereageerd op jou maar als je mij weer uitdaagt kun je beter je schermnaam veranderen.DG

 10. Dat is precies wat ik bedoel.

  Een relletje is altijd nieuws. Ook als het niet door een AZC-er wordt veroorzaakt. Maar schoonmaak ….. Nieuws??

  Dacht toch van niet!

 11. Zetten ze die WW’ers ook maar aan het werk. Is genoeg te doen in Weert. Onkruid bladderen enz. enz. Lopen wat in de stad rond of zitten bij Antje op terras. Wij gaan wel werken :boos

 12. De Risse medewerkers worden hier voor betaald om dit werk te doen, da’s niets bijzonders. Echter indien deze AZC-er dit op eigen initiatief en spontaan doet
  is daar niets mis mee en zouden dit eigenlijk meer volgers mogen hebben al was het maar om de tijd zinvol te doden ook al mogen zij officieel geen werk verrichten.
  Mocht dit bij sommigen/meerderen overkomen als een “charmeoffensief” gesteund door of aangedragen door Coa en/of de gemeente Weert, laat ik over hun aan hun eigen beoordeling maar hoop wel dat ze het mis hebben want dan zou het wel erg dieptreurend triest zijn.

 13. ikkezelf
  ik zal het nog een keer proberen
  het is goed dat weert vluchtelingen opvangt
  oneens 41%
  eens 41%
  ik twijfel 18%
  aantal stemmen 4675
  drie keer raden wie de kleinste groep is DG

 14. We hebben ook nog deuropeners nodig, parkeerhulpen voor fietsers bij het station, blad en eikelvegers, klaar overs, tassendragers. Iedereen die thuis zit niets te doen of op de kazerne kan een zinvolle bijdrage aan de samenleving bieden. ik geef toe, het is een beetje communistisch maar dan heb je wel wat te doen.

 15. Zeg tufferke VRIEND,

  4675 stemmen das nog geen 10% van de weerter bevolking dat kun je toch niet representatief noemen, en daarbij komt nog eens dat de teller die jij hier hanteerd niet erg betrouwbaar is en al meer dan twee weken deze getallen weer geeft. Trouwens beste vriend waar staat dat DG toch telkens voor? :kiss :kiss :kiss

 16. Tuftie, iedere enquete van WDG is nietszeggend en beinvloedbaar. Men kan de uitslag uitleggen naar eigen standpunt of visie. Duizendenn Weertenaren loggen nooit in op WDG. In dit geval wordt men geanimeerd om een stem uit te brengen terwijl wij niet eens weten of het wel berokken Weertenaren zijn.
  Men kan dan ook nooit er van uitgaan dat de mening van 4000 betrokken stemmers bepalend is voor een juiste uitslag. Zodoende is iedere enquete gewoonweg stemmingmakerij en zou Wdg er goed aan doen hiermee te stoppen

 17. ikkezelf ik ben niet jouw vriend en zeker geen beste vriend.
  dit is nu precies wat ik bedoel bij jou eerst neem je aan dat dat weert in drie groepen is verdeelt(ik zou graag weten hoe je hier bij komt)

  Tegen de vluchtelingen.
  De weertenaar die zich bedonderd voelen door joske en zijn bandieten bende.
  En de kleinste groep die voor opvang zijn.

  en dan is in een keer de peiling van WdG niet betrouwbaar.

  ik denk dat ik stop met het reageren op jouw onze meningen botsen te zeer

  ps ik moet wel toegeven dat je gelijk hebt wat betreft de peiling

 18. oozo op de eerste plaats is het geen enquete maar een poll of peiling.
  kijk ff op internet wat het verschil is.
  en als je dan toch bezig bent zoek deze ook ff op.

  Het kan iedereen overkomen dat hij onzin vertelt;het wordt pas belachelijk als hij dat plechtig doet.

 19. Nou wat bedoel jij nou met DG grote vriend?

  En ga nou als je blieft eens op leesles zodat je ook begrijpt wat er geschreven staat.
  Ozoo jij begrijp het helemaal maar ook jij behoort strakjes tot mijn familie volgens dat tufferke want een ieder die het wel begrijpt is familie
  van mij. Dus aan de ene kant toch een zegen dat dat iritante figuurtje mij niet begrijpt. :lol

 20. Tuftie, inderdaad, ik had peiling of poll moeten schrijven. Dat is het dan ook het enige wat onjuist is. Wat jij overigens als onzin, belachelijk en plechtig bestempeld boeit mij niet evenmin als jouw constante verwijzingen naar internetinformatie. Maar net als de inhoud, het nut en onzin van de peiling maak ook jij op mij geen indruk.

 21. Familie zijn en worden wij niet, dat is een feit. Het verbale prive-oorlogje is jullie zaak.
  Wat mij wel zorgen baart is dat er naast een ” tuftie 1 ” ook nog een ” tuftie 2 ” enz. circuleert.
  “Overdaad schaadt” en helaas”onkruid vergaat niet” men is gewaarschuwd !,,

 22. oozo ik kan niet op jouw laatse reactie reageren dus doe ik het op deze manier.
  dit is de eerste keer dat ik verwijs naar internet
  ik vind het nogal arrogant om te denken dat ik indruk op jouw wil maken.
  en als ik dan geen indruk maak op jouw en dat het je niet boeit.
  waarom reageer je dan op mij.

 23. ikkezelf een reactie op je laatste bericht.
  hoe voelt het nu om aagevallen te worden door dat irritante figuurtje met een laag iq door dat tuffertje die gast zonder verstand “jouw grote vriend”DG.
  ik heb er een reden voor om op jou te reageren en die vertel ik je nog wel.

 24. Inderdaad en jij hebt weer gelijk.
  Het is volkomen een verspilling van tijd en nodeloze energie om op zoiets als jij te reageren. Mijn fout!
  Maar ik ben blij dat zoiets als jij mij tijdig tot inzicht brengt. Bedankt!

 25. oozo als je goed gelezen had dan had je begrepen dat wij inderdaad geen familie zijn of worden.
  maar het boeide jou toch niet,en toch reageer je twee keer.

Comments are closed.