Sinterklaas komt ook dit jaar weer logeren in Weert. Na zijn intocht in Meppel stoomt hij direct door naar Weert!

Op zondag 15 november komt de Goedheiligman met zijn pieten voor de 101e keer in Weert aan. Burgemeester Heijmans wacht de Sint op voor het “Huis van Nicolaas” aan de Markt. Na alle liedjes en dansjes zal Sinterklaas samen met Burgemeester Heijmans officieel “Het Huis” openen. (Bij slecht weer zal, voor de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar winkelcentrum “de Munt”.)

Na een dagje rust zal Sint Nicolaas de kinderen ontvangen vanaf 17 november. Als je het Huis van Nicolaas bezoekt, sluit je aan in de rij (als het druk is). Om het wachten voor alle kindjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zo aangenaam mogelijk te maken heeft Sinterklaas dit jaar een aantal speciale pagode tenten laten plaatsen (Koppen Tentenverhuur), net als vorig jaar. Er zal muziek zijn, zodat er volop gedanst en gezongen kan worden met de Pieten.

Om extra te vermaken zullen er in de pagode tenten én aan de ingang beeldschermen opgehangen worden (door: AVerion Weert). Op deze beeldschermen zullen allerlei leuke dingen te zien zijn (door: Visual Concepts Weert), zodat het wachten snel voorbij gaat. Denk hierbij aan filmpjes, foto’s maar ook aan logo’s van de bedrijven welke Sinterklaas helpen.

Buiten lopen regelmatig Pieten rond en op drukke dagen zijn er vaak speciale dingen te doen zoals een carrousel, een springkussen, schminken en lekkere warme chocolademelk en
koffie. Kortom, het Huis van Nicolaas Weert doet er alles aan om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken!

Het Huis van Nicolaas is geopend van dinsdagmiddag 17 november tot en met vrijdagmiddag 4 december. Op maandag heeft Sinterklaas een rustdag. Dinsdag t/m vrijdag zijn de deuren open van 13.00 uur tot 16.30 uur. Op zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur en zondag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Alle ochtenden behalve de maandagen, is het Huis van Nicolaas speciaal geopend voor scholen. Twee ochtenden hiervan zijn gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een beperking.

De entree voor het Huis van Nicolaas is dit jaar naar € 1,50 gebracht. Voor meer info: www.huisvannicolaas.nl.