Afgelopen nacht is door het KNMI een aardbeving geregistreerd in Weert.

De aardbeving werd om 05.54 uur geregistreerd op een diepte van 12 kilometer. Het betrof een lichte aardbeving met een kracht van 2.3 op de schaal van Richter. Dat betekent dat de aardbeving door sommige mensen kan worden gevoeld, maar geen schade aanricht.

Het ging om een zogeheten tektonische aardbeving. Deze ontstaan door spanningen in de korst van de aarde. Deze spanningen worden veroorzaakt door verschillen in temperatuur en druk.

Bekijk meer info via het KNMI:
https://www.knmi.nl/nederland-nu/seismologie/aardbevingen/laatse_beving

Ingestuurde bijdrage

11 REACTIES

  1. Dat was het dus vanmorgen vroeg. Die van 1992 staat nog in mijn geheugen gegrift zo akelig. Ik hoop dat er geen herhaling komt.

  2. @Mins van Antje,
    Dat was aan de andere kant van de vlaaipunt waar Weert op ligt. Een “kruimele”vlaai om precies te zijn. De punt begint ergens in Aken. De bodem van deze vlaaipunt is in de loop der tijd zo’n 180 meter gezakt. Gelukkig hebben de oer-Rijn en Maas er een flinke laag pudding overheen gesmeerd en heeft de wind er tijdens de laatste 2 ijstijden er een dun laagje meel en poedersuiker overheen geblazen zodat er echte “Brobbele” ontstonden.

  3. wat een schokken schilderijen en spiegels vielen van de muur en de vullingen klapperde uit mijn tanden pfff zo heftig mijn hondje trilt nu nog in zijn mand..ik ga verhuizen naar swartbroek nooit iets aan de hand daar

Comments are closed.