Clustering hotels

Gisteren werd bekend dat ook Nederweert een hotel gaat realiseren. In de buurgemeente van Weert had men zich jaren geleden al uitgesproken om een hotel te realiseren nabij de McDonald’s langs de Randweg-West.

In het persbericht verwees Nederweert naar een convenant dat zij met Weert hadden gesloten in 2006. Daarin was afgesproken dat in Nederweert ontwikkelingen zouden plaatsvinden in het kader van leisure, waaronder de realisatie van een hotel en aanvullende functies.

Nu werd ook onlangs bekend dat ook in Weert twee grote hotels worden gerealiseerd, namelijk een Van der Valk hotel op Kampershoek 2.0 en een China Hotel op Centrum-Noord. Er wordt afgevraagd of dat niet teveel van het goede is.

Een woordvoerder van de gemeente Weert laat in een reactie weten dat afgelopen voorjaar nog op bestuurlijk niveau overleg is geweest tussen Weert en Nederweert. De drie hotels zullen zich richten op 3 verschillende doelgroepen, zo licht te woordvoerder toe. Het is dan ook niet teveel van het goede, maar versterkt elkaar. Daarover zijn de initiatiefnemers van het China Hotel het ook over eens, zo bleek afgelopen week. Zij zijn op de hoogte van de bestaande en komende hotels in de regio en zien het als een versterking voor deze regio.

De clustering van hotels in de directe regio wordt dan ook gezien als kracht en niet als bedreiging. Weert is blij voor Nederweert dat ze na 4 jaar ook een hotel kunnen gaan bouwen.

Foto: via twitter Burgemeester Heijmans (@aammheijmans)