Natuurwerkdag 2015

Aanstaande zaterdag is het natuurwerkdag in heel Nederland. In Nederland zijn dan op veel locaties projecten gemaakt om de natuur op te schonen en onderhouden.

Ook in de regio Weert en met name in de Tungeler Wallen is zo’n project. Er wordt nu al 6 jaar op deze locatie gewerkt om weer een leefbaar bos met heide en stuif(zand) te maken. Scouting Tungelroy in samenwerking met Ecologische Werkgroep Weert Zuid verzorgen en beheren dit project en biedt IKL Limburg de ondersteuning.

Wat gaat er gebeuren?
Aan de rand van het perceel ‘bie Rene’ aan de Telheideweg moeten het bos uitgedund. Er staan teveel dennenbomen op een te klein oppervlak. De mensen van de Ecologische werkgroep en scouting-begeleiding zullen hierbij assisteren.

Waarom zou ik komen helpen?
Kom samen met kinderen en/of kleinkinderen meehelpen. Kom een denneboom van 6 meter hoogte omzagen en dan klein zagen en opruimen. Het geeft een geweldig gevoel om zo’n kolos ‘baas te zijn’ en te kunnen roepen: VAN ONDEREN! Ook alleen volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom. Een paar uur lekker buiten werken is fijn en kan nooit kwaad. De organisatie zorgt op zijn tijd voor koffie, thee en versnapering, zoals je dat thuis ook zou krijgen. Tussen de middag is er lekkere soep. Dit alles natuurlijk gratis!

Zien we je op zaterdag 7 november tussen 09:45 en 12:30 of van 13:00 tot 15:30u in de Tungeler Wallen? Inschrijven kan via www.natuurwerkdag.nl en dan zoeken op Tungelroy, Tungeler Wallen