10.000 handtekeningen A2

Foto’s – Vanochtend zijn ruim 10.000 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag. De handtekeningen waren ingezameld vóór bereikbaarheid en tégen de overlast van de files op de A2 tussen Weert en Eindhoven.

Vrijwilligers en bestuurders van het ‘Platform A2’ hebben de afgelopen maanden flink actie gevoerd met 10.322 handtekeningen als resultaat. Statenlid Anton Kirkels bood de petitie aan aan de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu. Ook wethouder Carola Meuwissen van Cranendonck was aanwezig bij de overhandiging. Tevens waren de fractie en bestuur van de VVD Weert aanwezig evenals andere vertegenwoordigers van het Platform A2 (Weert, Nederweert, Cranendonck, Heeze-Leende, Leudal).

67% van de ondertekenaars kiest voor spitsstroken, 24 % voor drie rijstroken en 9% had geen keuze doorgegeven. De Tweede Kamer vergadert vandaag verder over de mogelijke toekomst van de A2 tussen Eindhoven en Weert.

Bekijk foto’s van de overhandiging.

Ingestuurde bijdrage van Joey Engelen