De gemeente Weert werkt aan de realisatie van een spoorverbinding met Antwerpen. Daarvoor moet aan beide zijden van de grens nog het nodige gebeuren.

Zo dient het spoor tussen Hamont en Mol geëlektrificeerd te worden. Dit is nodig om duurzaam en milieuvriendelijk vervoer in de vorm van een elektrische trein te laten rijden. Echter dit is nog geen gelopen race. Onze zuiderburen hebben een petitie opgericht en zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken.

Vanuit Weert wordt opgeroepen om de petitie te ondertekenen. Dit is goed voor hen en voor onze stad!

Link naar petitie:
http://petitie.be/petitie/elektrificatie-spoorlijn-mol-hamont-l19

9 REACTIES

 1. tot voor kort was het gemeente bestuur faliekant tegen de reactivering van de ijzeren rijn
  en nu stimuleren ze het
  Het kan verkeren

 2. We moeten gewoon eerlijk zijn: vanuit Eindhoven en verder weg is het volstrekt oninteressant om via Weert met overstap richting Antwerpen te gaan. Je bent er veel sneller via Breda of zelfs Roosendaal. Voor een doorgaande trein Eindhoven-Antwerpen (bij Boshoven afbuigend) zie ik nog wel kansen.

  Vanuit weert kan een stoptrein naar Hamont rijden met aansluiting hierop (In Hamont is ruimte voor een keerspoor). Wat mij betreft kan die stoptrein in Roermond beginnen met stops in Haelen en Baexem. Dan is dat probleem ook opgelost.

 3. Goed initiatief.
  Als ik naar Antwerpen of Brussel moet is de omweg via Eindhoven etc veel te lang. Dus dan eerst met de auto naar Hamont.
  Ik snap overigens niet dat er geëlektrificeerd moet worden. Dat komt omdat ik dagelijks zie dat alle goederentreinen die door Weert gaan door een Dieselloc getrokken worden.

 4. moet men vooral doen………….komen in mum van tijd ook die
  gevaarlijke, met chemische lading, goederentreinen een paar keer per uur langs denderen. welterusten…………of niet. :huh

 5. Eerst komen er een paar vriendelijke ‘Sinjoren’ op bezoek in Weert , maar daarna is het hek van de dam en sturen zo ook hun chemische troep via Weert en Roermond naar Duitsland.
  Het is een paard van Troje.

 6. Petities die internet getekend worden vind ik waardeloos en hecht ik totaal geen waarde aan. Jan en alleman die er geen belang bij hebben tekenen dit gewoon maar zonder zich te verdiepen in de zaken. Als dit een petitie op papier was waar op diverse punten boeken voor lagen dan gaan mensen tekenen die dit echt willen en hier interesse in hebben. Of iedereen die dit tekend moet een dubbeltje betalen. Dan blijven de echte serieuze mensen over. Vele die dit tekenen hebben de afgelopen 5 jaar nog geen trein van de binnenkant gezien. Waarom teken je dan? Als je niet met de trein naar Tilburg gaat waarom dan wel naar Antwerpen?

Comments are closed.