Verdachte opgepakt

Heythuysen – De politie heeft zondagavond een onderzoek ingesteld naar een schietincident, nabij een school aan de Tienderweg. Daarbij is een persoon aangehouden die met een vuurwapen geschoten heeft. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding en motief is voor dit conflict.

Rond 21.00 uur stopte een donkerkleurige auto, vermoedelijk van het merk Volkswagen, type Golf bij een woning aan de Tienderweg. Een onbekende persoon stapte uit, waarna er een conflict is tussen hem en de bewoner. De bedreigde bewoner schiet met een vuurwapen op personenauto, die er in de richting van de Vlastraat vandoor gaat. Voor zover nu bekend zijn er geen gewonden.

Onderzoek
De politie heeft zondagavond de straat afgezet voor technisch onderzoek. Daarnaast is er ook een buurtonderzoek ingesteld door agenten, om wellicht op deze wijze meer duidelijkheid te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld op straat. De politie tast momenteel nog in het duister over de achtergronden van dit incident. De bewoner van het pand is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie, omdat hij een vuurwapen in zijn bezit had en hiermee heeft geschoten. Het wapen is door politiemedewerkers in beslaggenomen.

Getuigen die informatie over dit schietincident of de betrokken personenauto hebben, worden verzocht om zich te melden bij de politie via 0900 – 88 44 of indien gewenst anoniem via 0800 – 7000.