Archieffoto WdG

Het buurtpreventieteam van Weert – Zuid is woensdag weer in actie gekomen na dat in de wijk Graswinkel een verdachte auto werd gespot.

Een lid van het buurtpreventieteam zag een Renault een paar keer langzaam over de Moeselschansweg rijden. Men vertrouwde de situatie niet en dus werd het kenteken genoteerd en de politie gealarmeerd.

Daarmee werd het zogenoemde S.A.A.R.-principe in werking gesteld.
Signaleren (je ziet een verdachte situatie)
Alarmeren (bel 112)
Appen (je laat de buurt via Whatsapp weten uit te kijken)
Reageren (verstoor de situatie)

De buurt werd via Whatapp gewaarschuwd en de politie kwam ter plaatse. De auto werd aangetroffen en de bestuurder werd staande gehouden door de agenten. Op dat moment werd er niets strafbaars aangetroffen.

Het doel is echter om de situatie te verstoren en potentiële inbrekers af te schrikken. In dat geval is de missie geslaagd en wellicht erger voorkomen. Het is voor de buurtbewoners een extra motivatie om met elkaar de buurt in de gaten te houden.

Extra oren en ogen zijn dus nog altijd welkom. Wil je het buurtpreventieteam versterken? Stuur een mail naar [email protected] of een whatsappbericht o.v.v naam, volledige adresgegevens, e-mailadres en gsm-nummer naar 06-17386635

2 REACTIES

  1. Van zo’n app gaat een geweldige preventie werking uit. We zagen al eerder hoe dat het werkte bij Weert-Zuid. Wat zou het zijn als alle wijken van Weert zo’n preventieteam hadden? Het is toch maar een heel kleine moeite zo’n team te organiseren en nog minder als je deelnemer van zo’n groep bent.

  2. Inderdaad! Misschien moet de Gemeente of een instantie/groep hier eenmalig wat tijd aan besteden door het in alle wijken van de grond te krijgen. Dit hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten en wat het oplevert is echt veel.

Comments are closed.