Wellicht is het je opgevallen dat de wilde konijnen in Weert, zoals op de Molenakker en in Leuken vreemd gedrag vertonen.

De konijnen lopen tegen de bomen aan waarbij het lijkt dat ze helemaal van de kaart zijn. Ook hebben de konijnen zwellingen aan hun ogen. Dat komt door de zogenoemde ‘konijnenziekte’.

Volgens de gemeente Weert is het een natuurlijk proces dat jaarlijks terug komt. De gemeente kan hier niets in betekenen en laat het aan de natuur over.

Meer info:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Myxomatose

16 REACTIES

  1. Hmm niet zieke ,maar zwemmende zwijnen worden wel afgeknald door een boswachter en zieke konijnen die de ziekte verder kunnen verspreiden mogen wel lijden van de gemeente onder het mom van natuurlijk proces. Lekker je knalt met je konijnenkoppie overal tegenaan omdat je amper iets ziet of je bent van de konijnenwap af. Mag je ook nog je tijd uitzingen als ziek konijn. Dierenbescherming zal er ook wel niks aan doen,want die doen helaas niet altijd hun naam eer aan en denken alleen aan de centjes die ze kunnen binnenharken.

  2. Het is zeker niet leuk om te zien, maar het is de natuur zijn manier om over populatie te voorkomen. En het is trouwens niet gevaarlijk voor hond of kat.

  3. En niet zieke wilde zwijnen die zwommen werden zonder pardon afgeknald door een boswachter. Deze beestjes sterven een langzame dood en mogen niet uit hun lijden verlost worden. Nee een konijn die zich zelf overal tegenaan knalt omdat die niks ziet of van de konijnenwap is door die ziekte .Van de dierenbescherming hoef je ook niet echt iets te verwachten die harken liever geld binnen dan dat ze doen wat ze moeten doen.

  4. Hey Mike.
    Als zoiets maar niet onder de burgers van weert uitbreekt met die plotselinge toenemende populatie.

    :lol :lol :lol

  5. Jammer Mike.!! Dit is helaas niet waar. Deze ziekte is gemaakt door mensen en wel in een Frans laboratorium. Doel hiervan was om enkele decennia geleden de immense konijnenplaag is Australië te bestrijden. De ziekte wordt overgebracht door muggen.

  6. @twinneke. Als Rijkswaterstaat fatsoenlijke wildtrappen in de Zuid-Willemsvaart had gelegd had niemand gemerkt dat de wilde zwijnen in het kanaal beland waren en hadden ze op eigen kracht het kanaal weer kunnen verlaten. Deze wildtrappen waren niet aanwezig in het kanaal. Zo simpel is het. Feit is ook dat alle zwijnen water in de longen hadden. Dus ook als ze uit het kanaal gekomen waren hadden ze het niet overleefd. Daar hoor je in de media niemand over. Dus zoals de gewoonlijk vooral met veel geschreeuw halve of niet volledige informatie de wereld in spuwen.

Comments are closed.