Zoektocht lokale artiest

Centrummanagement Weert is op zoek naar lokale artiesten voor intieme, kleinschalige optredens tijdens het programma van Winters Weert. Verspreid over de straten van de Weerter binnenstad staan diverse podia, het decor vormend van een sfeervol entertainmentprogramma.

Het entertainment van Winters Weert in de binnenstad is verdeeld over de thema’s Musica (10 t/m 13 december), Classica (17 t/m 20 december) en Nostalgia (27 t/m 31 december). Verspreid over het centrum staan unieke op maat gemaakte podia in stijl van Winters Weert. De podia staan opgesteld voor leegstaande panden en bieden een visuele interactie met de karakteristieken van de gevels.

Thema’s
Musica herbergt vele muzikale pareltjes. Diverse gezelschappen verplaatsen zich, gedreven door hun liefde voor muziek, door de straten van het Weerter centrum. Van sfeervolle harmonie tot een lieflijk akoestisch duo.

De rode draad van Classica is de klassieke viering van de kerstdagen. Luisteren naar traditionele kerstkoren onder het genot van een dampend bekertje glühwein. Ook tijdens de Midnight Shopping op zaterdagavond 19 december worden bezoekers verwend met diverse acties en prachtige optredens met klassieke dans en muziek.

Het slotakkoord is voor Nostalgia. De dagen na kerstmis kijken we vol nostalgie terug op het jaar 2015. Zondag 27 december is er eerst Marktrecht voor elke Weertenaar, een herhaling van de wintervrijmarkt waarmee jubileumjaar 2014 ook werd afgesloten. De dagen tot aan de jaarwisseling staat nog divers entertainment gepland, met als leidraad een nostalgische invulling.

Aanmelden
Ter invulling van het programma is Centrummanagement op zoek naar artiesten die graag hun kunsten willen vertonen op de Winters Weert-podia. Dit kan muzikaal zijn, maar mag bijvoorbeeld ook in de trend van dans, poëzie en acrobatiek zijn. Acts kunnen in kerstsfeer zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Concreet komt het er op neer dat een act in beginsel zesmaal in een middag opgevoerd wordt en bij voorkeur geen geluidsversterking gebruikt. Wensen en benodigdheden zijn verder natuurlijk bespreekbaar.

Ben jij op zoek naar een podium om je kunsten aan het grote publiek te laten zien? Meld je dan aan bij Centrummanagement door een bericht te sturen aan [email protected]

Winters Weert
Na Sinterklaas barsten de winteractiviteiten los en wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele mode- en lifestylezaken nodigen uit tot eindeloos shoppen. Winters Weert staat in deze periode synoniem voor sfeervol shoppen, winterplezier vol ijspret en genieten van divers entertainment. Hoogtepunten in de binnenstad zijn o.a. de Midnight Shopping op zaterdag 19 december en de winterse vrijmarkt ‘Marktrecht voor elke Weertenaar’ op zondag 27 december.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.