De politie heeft maandag een 18-jarige Weertenaar betrapt met illegaal vuurwerk.

Agenten wisten de jongen staande te houden waarna het vuurwerk in beslag werd genomen. De jongen kan een proces verbaal tegemoet zien.

De boete voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden bedraagt 100 euro. Bij minderjarigen van 12 tot 16 jaar worden de vastgestelde bedragen gehalveerd. De boete voor het voorhanden hebben van verboden knalvuurwerk bedraagt tussen de 200 en 340 euro.

20 REACTIES

 1. Ze moesten het vuurwerk eigenlijk zo maken dat iedereen die het afsteekt op z’n minst een flinke wond aan overhoudt. Dan………was die flauwekul zo afgelopen.

 2. Elk jaar opnieuw het gezeik over vuurwerk verbieden.
  één keer per jaar, laat toch gaan! Als iemand voor 1000 euro de lucht in wil knallen, loatj ‘m toch gaon!

  Illegaal vuurwerk mag gerust hard aangepakt worden, vooral als het onveilig opgeslagen word. En vooral misbruikt word tegen mensen of dieren, zoals specifiek rotjes ergens heen gooien. Die mensen mogen met de tandjes op de stoeprand.

 3. Pang pang , joepie een mega misdadigger beboet .volgens mij vindt de meerderheid van de jongeren het leuk om een paar rotjes te laten knallen, aan alle zeurpieten, zijn jullie nooit jong geweest, best jammer.

 4. Laat ze toch even in het algemeen genomen.
  Gooi alle regels overboord en laat een ieder zijn of haar ding doen, is er geen grip meer op te krijgen.

  En heb er geen medelijden mee als ze dat vuurwerk al dan niet illegaal zich zelf ermee verwonden of erger.

 5. @ daferic

  Op 31-12 mogen ze wat mij betreft zoveel knallen als ze willen het is immers hun geld maar voor die tijd mag het niet punt uit.

 6. Inderdaad laat ze toch knallen wij zijn vroeger ook jong geweest en gingen stiekem vuurwerk halen in belgie.
  Tegenwoordig mag er niets meer.
  Je bent maat een keer jong

 7. Het verbaast mij iedere keer weer dat het genetisch bepaalde ” vroeger jong geweest zijn” als een excuus wordt aangehaald om ook alle jaren daarna lichtzinnig, onbesuisd, zonder rekening met anderen te houden te stunten rotzooi te trappen. Wijsheid komt dus niet met de jaren en velen blijven altijd jong, helaas, maar wellicht is dit bij diegenen ook genetisch bepaald.

 8. Precies. gezeik om niets.
  ik heb niet veel met vuurwerk maar van mij mogen ze, hoort bij de tijd van het jaar dat geknal. Ik vind het daarom wel wat hebben. Als die mensen/kinderen er plezier van hebben, laat gaan.
  Je kunt je wel aan zoveel ergeren; toeterende truckrunners, in de weg rennende triathleten, bellende kerkklokken, stinkende paardenmarkt, feestgeluiden in de binnenstad, carnavallende mutsen etc etc.
  klagers hebben gewoon tijd te veel.
  gun elkaar een pleziertje. jouw pleziertjes zijn ook andermans ergernissen en dan wil je ook dat ze je wat gunnen.
  voor de klagende hondenbezitters; ik ben zelf ook een hondeneigenaar en heb gelukkig de hond al vanaf pup af aan bewust geconfronteerd en laten wennen aan vuurwerk, onweer, etc. en dat is een genot.
  maar als de angst er al is, is doe ook af te leren;
  http://www.ikwileenbravehond.nl/tag/vuurwerk/
  http://www.dogweb.nl/gedrag/vuurwerk.html
  http://www.vuurwerkcd.com/

 9. Wat mij betreft laat ze knallen maar wel binnen de toegestane tijden dan kan iedere dieren bezitter hier rekening mee houden. En doe niet zoals mij is overkomen mijn hond was niet bang tot enkele kwajongens een rotje naar hem gooide met de gevolgen zit ik nu nog en die helden heel hard weg rennen Dus laat S.V.P.de dieren met rust en komt iemand langs met een hond wacht dan even Je doet er mens en dier een groot plezier mee.

 10. Ja, laat ze knallen binnen de toegestane uren, zou ik zeggen . Maar:,!!!!!! ik zou willen dat er wel toezicht werd gehouden,opdat illegale vuurwerk dat van Belgie komt. Levensgevaarlijk,KIJK UIT !!!!!!!.

 11. Ik ken een veel betere straf die ze allemaal afschrikt en waarbij niemand gewond hoeft te raken. Iedereen die te vroeg vuurwerk afsteekt een middagje bij tante Marie op de koffie dan wordt er binnen een jaar geen vuurwerk meer verkocht aan inwoners van Weert. Zal helaas wel veel antidepressiva gaan kosten maar ja, die knallen niet.

Comments are closed.