Records ReddingsBrigade

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Oudjaars- wedstrijden, die de ReddingsBrigade Weert ieder jaar organiseert in zwembad “De IJzeren Man”.

De wedstrijd kreeg een internationaal karakter door de aanwezigheid van Duitse ploegen. Er werden diverse onderdelen gezwommen zoals de vervoersestafette, het popvervoeren, de wisselslagestafette, het ringduiken en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teamverband van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden!

Het gemengde aspirantenteam uit Weert heeft tijdens de wedstrijd 2 Nederlandse records verbroken. Voor het onderdeel “4×25 meter vervoersestafette met duikring” is het record met bijna 1 seconde aangescherpt naar 1.53,16. Ook tijdens het onderdeel ”4×25 meter wisselslagestafette” is het oude record verbeterd met ruim een halve seconde naar 1.20,03. De zwemmers en zwemsters van dit team gingen dan ook met een gouden medaille naar huis.

In de pauze van de wedstrijd zijn ook maar liefst 8 zwemmers en zwemsters van de ReddingsBrigade Weert gehuldigd, omdat zij in 2015 op verschillende onderdelen van de Nederlandse Kampioenschappen een 1e plaats behaald hadden, zowel individueel als in teamverband.

Op 9 januari 2016 zijn de junioren- en seniorenploegen en de masters aan de beurt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd.

Totaalklassement Aspiranten (t/m 11 jaar)

  1. Alpen (D)
  2. Weert
  3. Rosmalen

Totaalklassement Junioren (t/m 14 jaar)

  1. Alpen (D)
  2. Gouda
  3. Dordrecht