Geslaagde reanimatie

De ambulancedienst, politie en een aantal burgers zijn vanochtend rond 9.45 uur gealarmeerd voor een reanimatie.

Een vrouw was ter hoogte van de rotonde Maaspoort / Maaseikerweg onwel geworden. Toegesnelde voorbijgangers boden direct eerste hulp belden de hulpdiensten. De ondernemer van de naastgelegen diepvriesspeciaalzaak MIN 18, die tevens ook ambulancebroeder is, werd ook door de omstanders gewaarschuwd. Professionele hulp was zo zeer snel ter plaatse. Maar goed ook want men moest direct overgaan tot reanimatie. Ook brandweerlieden en andere Weertenaren die in de buurt wonen waren via SMS gealarmeerd en waren zeer snel ter plaatse om hulp te verlenen.

De samenwerking tussen burgers en hulpverleners bleek succes te hebben. Het slachtoffer overleefde het incident. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer over burgerhulpverlening en aanmelden via: www.hartslagnu.nl