Geslaagde reanimatie

Het was maandag de helpende medemens die het verschil maakte bij een levensreddende reanimatie.

In de verlengde Beekstraat raakte een fietser onwel. De man kwam ten val en omstanders die het zagen gebeuren grepen direct in. Men moest direct overgaan tot reanimatie. Een medewerkster van Stadstoezicht was toevallig in haar privétijd in het centrum en startte met de reanimatie, ze kreeg daarbij ondersteuning van het personeel van Hostellerie Munten en andere burgers.

De ambulancedienst, brandweer en ambulance waren zeer snel ter plaatse om hulp te verlenen. De samenwerking tussen burgers en hulpverleners bleek succes te hebben. Het slachtoffer overleefde het incident. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer over burgerhulpverlening en aanmelden via: www.hartslagnu.nl