Oliebollenloop

Op Oudjaarsdag organiseert AV Weert voor de elfde keer de Oliebollenloop. Deze sportieve afsluiter van het hardloopjaar gaat over een snel stratenparcours in de villawijk van Weert. Start en finish zijn nabij de atletiekbaan van AV Weert.

Programma
Men start om 12 uur met de jeugdwedstrijd over 1 km. Daarna starten om 12.15 uur de 3 km voor de jeugd. Tegelijk start de 5 km. Tenslotte is om 13 uur de start van de 10 km. Alle deelnemers krijgen als dank en beloning een zak oliebollen. Bij de jeugd zijn er verder ereprijzen te winnen. Voor de vrouwen zijn er geldprijzen te winnen bij de 5 km in de categorieën Vsen, V35 en V45. De beste vrouwen op de 10 km kunnen een vlaai winnen. Bij de mannen zijn er prijzen op de 10km in de categorieën Msen, M40, M50 en M60. De beste mannen op de 5 km kunnen een vlaai winnen.

Parcoursrecord
Voor een verbetering van het parcoursrecord is een geldprijs van € 150,- beschikbaar. Voor de dames staat het record op naam van Imana Truijers met een tijd van 16:56 over de 5 km. Bij de heren is het record in handen van Tim Stessens. Hij liep 30:33 over de 10 km.