Textielinzameling

Update – De Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 en de Stedelijke Harmonie St.-Antonius houden in samenwerking met de gemeente Weert een kleding/textiel inzameling.

De geldelijke opbrengst komt ten goede van de gezamenlijke repetitieruimte aan de Schuttebeemd 132. Help je hen mee de gezamenlijke repetitieruimte aan te passen aan de eisen van deze tijd? Zet dan jouw oude kleding, schoeisel en textiel op zaterdag 12 december in de wijk Groenewoud aan de straat. De leden halen de kleding bij je op. Je hoeft alleen voor 09.00 uur de kleding in een dichte vuilniszak aan de straat te zetten.

Tijdens eerder gehouden inzamelingen in andere wijken is gebleken dat ook “onbevoegden” de voor ons gereedstaande zakken kleding/textiel hebben meegenomen. Daarom bieden bieden de harmonieën ook de gelegenheid om op zaterdag 12 december zelf de zakken tussen 09.30 en 11.30 uur in te leveren bij de Schuttebeemd 132. Ook is er gelegenheid om op de woensdag 9 december de kleding in te leveren bij de Schuttebeemd van 13.00 tot 17.00 uur.

Wat wordt er ingezameld
– Alle kleding en schoenen (draagbaar en niet draagbaar)
– Huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens en kussenslopen
– Zachte knuffels
– (schone) lappen, gordijnen en textiel resten
– Kussens en dekbedden
– Kleding accessoires (petten hoeden riemen)

Wat wordt er niet ingezameld
– Vloerbedekking, tapijten
– Hard speelgoed
– Natte en/of besmeurden kleding en textiel
– Matrassen

De kleding dient verpakt te zijn in een dichte plastic zak (bij voorkeur niet in dozen). Een plastic zak biedt de beste bescherming tegen het vuil en nat worden van de aangeboden spullen.

De vrijwilligers van de Sponsorwinkel, sorteren de “verkoopbare” kleding uit voor de winkel en de rest gaat in de container naar Reshare, de dochterorganisatie van het Leger des Heils. Zij stellen de kleding ter beschikking aan bijvoorbeeld de vluchtelingen of verkopen de (niet meer te dragen) kleding en textiel door. Hiervan ontvangen de harmonieën dan hun bijdrage om de gezamenlijke repetitieruimte aan te passen. Dus jouw oude kleding en textiel is voor ons geld waard. En hierdoor spaar je het milieu en lever je een maatschappelijke bijdrage. Jij blij, zij blij.

Update:
Ook op Boshoven, Hushoven en Laarveld vindt de kledingactie plaats. Schutterij Sint Oda en Scouting Hubovra Weert halen de kleding op in deze wijken. Je kan jouw kleding ook afgeven aan de container bij de kerk op Boshoven.