Nederweert – De 10-jarige b-boy Lorenzo Caboni uit Nederweert heeft afgelopen weekend de titel Nederlands kampioen breakdance gewonnen bij de officiële Dutch B-Boy Championships in Eindhoven. Lorenzo deed samen met ongeveer 30 andere kids van zijn crew ‘Fresh Allstars’ mee aan de 1 tegen 1 kids battles t/m 14 jaar.

Vorig jaar won Guus Siebers uit Bergeijk het Nederlands kampioenschap. Guus, die ook bij de Fresh Allstars danst, hoopte natuurlijk dat hij titel kon overdragen aan een van zijn groepsgenoten.

Na 3 afvalrondes bleven er van de 130 breakdancers 6 finalisten over. Er zaten maar liefst 5 jongens van Fresh Allstars bij de beste 6 dansers van Nederland. Cis Brans (12, Weert), Tim Loeffen (14, Nieuw-Bergen), Mathieu Muijtjens (10, Maastricht, Sam Teunis (13, Eindhoven) en Lorenzo Caboni (10, Nederweert) namen het in de finale op tegen elkaar en tegen de b-boy Gill Ipcedencia uit Den Haag.

De finale was erg spannend en niemand had verwacht dat de jonge Lorenzo er met de prijs vandoor zou gaan. “Lorenzo is een natuurtalent. Je hoeft hem maar iets te laten zien en hij kan het meteen nadoen. Zijn lenigheid, kracht en doorzettingsvermogen hebben hem op 10-jarige leeftijd al een titel laten winnen waar alle breakdancende kinderen van dromen. 4 trainingen per week en zelfs coaching thuis door zijn gedreven vader zorgden ervoor dat de kleine Lorenzo afgelopen weekend niet te stoppen was”, aldus trainer Raymon Truijen.

Na een succesvolle kidsbattle behaalden de Fresh Allstars als crew ook nog eens de kwart finales bij de volwassenen battle, waar ze als jongste groep in de 2e ronde verloren van de winnaar van vorig jaar. Wederom een erg succesvolle dag voor onze Weerter dansgroep.

Fresh Allstars is een talentengroep met 35 kinderen vanuit verschillende steden en dorpen in Zuid-Nederland. Ze trainen 3 keer per week samen bij Dansschool Fresh in Weert.

Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van de Fresh Allstars.