In 2016 zijn er nieuwe ontdektochten in het prachtige natuurgebied van Kempen~Broek. Wil je eens op een bijzondere manier dit GrensPark ontdekken? Kijk dan op de activiteitenkalender of er voor jou iets bij is.

Elke tweede of vierde zondag van de maand zijn er leuke activiteiten waarbij je kennis maakt met het mooie Kempen~Broek. Kom bijvoorbeeld “Speuren naar sporen” (24 januari) en ontdek hoe de dieren leven en hoe je diersporen kunt herkennen. Leer Kempen~Broek kennen vanuit Nederweert op 7 februari. Of geniet van de proevertjes uit de natuur in Kempen~Broek tijdens de wandeling “Kempen~Broek op je tong” op 8 mei. Een Verkenner neemt je mee op pad en gaat samen met jou op zoek naar de oorsprong van onze dagelijkse voedingsgewoontes en trakteert je geregeld op de geuren, kleuren en smaken uit de natuur.

Gratis ontdektocht
Om te vieren dat Weert al één jaar met trots de titel ‘Groenste regio van de wereld’ mag dragen, heeft de gemeente op 20 september jl. de bezoekers van de binnenstad getrakteerd op een cadeaubon voor een gratis ontdektocht in het GrensPark Kempen~Broek. Op vertoon van deze cadeaubon kun je gratis deelnemen aan één ontdektocht. Geen bon meer? Geen probleem: voor slechts € 2,- per persoon of € 5,- per gezin kun je op pad met een Verkenner.

Meer informatie vind je op www.kempenbroek.eu.

Foto door: Bob Luijks