Kans voor Poort v Limburg

De gemeente Weert heeft in november de Provincie Limburg een oplossing aangereikt voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit van het archeologisch depot van de Provincie Limburg.

Middels een brief had de Provincie Limburg de gemeenten gevraagd mee te denken om kansrijke objecten voor een archeologische depot kenbaar te maken. Een gebouw dat voldoet aan de, door de Provincie gestelde voorwaarden, is de leegstaande Poort van Limburg. Weert liet die kans niet liggen en droeg het gedeelte van het bedrijfsverzamelgebouw in de Poort van Limburg voor om aldaar een archeologisch depot te vestigen.

Het plan van de gemeente Weert is de eerste screening doorgekomen, zo blijkt vandaag. Wethouder Van Eersel reageert enthousiast via twitter: “Het bedrijfsverzamelgebouw Poort van Limburg heeft eerste schifting doorstaan om Limburgs archeologie depot te huisvesten. We moeten echter nog niet te vroeg juichen. Er waren nog dertig andere voorstellen die dat gehaald hebben, maar ook dertig niet”.

Lees meer / bekijk schetsen:
https://www.weertdegekste.nl/2015/11/weert-doet-voorstel-voor-archeologisch-depot-in-poort-van-limburg-fotos/