Foto’s – De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 20.00 uur gealarmeerd voor een ongeval op de St. Jozefslaan.

Net voorbij de kruising (ter hoogte van de zijweg) waren twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Door de klap botste een van de auto’s tegen een geparkeerde bestelauto die vervolgens tegen een boom botste. Ook een andere geparkeerde auto aan de andere kant van de weg werd geraakt. Het ongeval leek zo ernstig dat ook de brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke technische bevrijding.

Uiteindelijk wisten de slachtoffers zelfstandig het voertuig te verlaten. Een ambulance heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De beschadigde voertuigen zijn afgesleept door een berger. De brandweer heeft ondersteund bij het onklaar maken van de auto’s en het reinigen van het wegdek.

De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

7 REACTIES

 1. Sterkte aan de slachtoffers.

  Goed nieuws dat deze weg begin 2016 eindelijk aangepakt wordt. Samen met ouders en buurtbewoners is er een breed gedragen plan opgesteld om met name dit stuk van de St. Joseflslaan bij de school een stuk veiliger te maken.

 2. hele simpele oplossing begin met rustiger rijden het lijkt wel een racebaan als ik daar oversteek kok ik drie keer en geloof mij het is niet alleen de jeugd die hier hard rijd ook oudere en belgische kentekens

 3. Das goed nieuws ja het probleem verplaats zich dan gewoon naar de volgende kruising stelletje slimmeriken. De gehele weg moet aangepakt worden van de Louis de Regoutstraat tot aan de ringbaan Zuid anders blijf zich het probleem verplaatsen.
  In principe kan het opgeloste worden door rechts voorrang te geven en de weggebruiker middels signalen hierop attent te maken. Haal wat parkeervakken weg zodat het overzicht terug komt en klaar is Kees.
  De St. Joseflaan hoeft geen voorrangsweg meer te zijn of wil je het helemaal goed doen jeroentje dan maak je van ieder kruispunt een rotonde om het geld hoef je het niet te laten, toch?
  Maar een dikke wat was het ook weer 60.000 eurootjes over de balk te gooien voor het rooien van een paar bomen en het aanleggen van een heuveltje en geloven dat daar het probleem mee opgelost is dat geloof je toch zelf ook niet.
  Maak van de st Joseflaan een gewone straat in de wijk. Voorbeelden: Graswinkellaan Tromplaan Voorstestraat Kerkstraat Limburglaan enzovoort enzovoort.

 4. Voorop gesteld heet ik Jeroen en niet jeroentje. Als jij hier niet anoniem zou reageren zou ik je ook netjes met je juiste naam aanschrijven.

  Dan de inhoud. De te nemen maatregelen zijn samen met omwonenden, de ouders van schoolgaande kinderen, de school en de wijkraad opgesteld en hebben daardoor een breed draagvlak. Jammer dat je daaraan voorbij gaat.

  De St Joseflaan wordt wel degelijk helemaal aangepakt vanaf de Ringbaan tot aan de Louis Regoutstraat (zonder ‘de’). De fietsstroken worden verbreed en rood gemaakt waardoor de weg voor het oog smaller lijkt. Studies in den lande wijzen uit dat de snelheid daardoor omlaag gaat.

  Rond de kruising bij de school worden ook wel degelijk enkele parkeervakken weggehaald. Er komt inderdaad een verhoogde kruising en er verdwijnen een drietal bomen. Een rotonde op deze plek was ook een optie maar werd door de eerder genoemde betrokkenen niet gesteund.

  Tot slot de kosten. Er wordt hier geen geld over de balk gesmeten, er wordt hier in samenspraak met de mensen een veiligere weg aangelegd. En omdat er wel degelijk op de kosten wordt gelet is er voor gekozen om enkele dure maatregelen zoals het afschuinen van de stoepranden voorlopig niet te nemmen. Er zijn tenslotte meer verkeersknelpunten in Weert die snel aandacht verdienen.

 5. @ Ikkezelf

  Dit probleem los je niet op met rechts voorrang geven, en ook niet rode fietsstroken.
  Keihard handhaven dat is de enige oplossing en daar is nu juist op bezuinigd in Weert.

Comments are closed.