Update – Het Seniorenorkest van RICK bestaat uit 40 enthousiaste muzikanten in een harmonie bezetting. De gemiddelde leeftijd is boven de 70 jaar, de oudste is zelfs 85 en doet qua inzet en ijver niet onder voor de jongere muzikanten. Het repertoire van het Seniorenorkest bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers en populair klassieke muziek. Het Seniorenorkest is opgericht in 1991 en bestaat in 2016 al 25 jaar. Het orkest staat onder leiding van Bert Ramakers.

Tijdens het concert wordt een jubileumboekje uitgegeven, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan. Hierin komen zowel de leden aan het woord als de dirigenten van het Seniorenorkest RICK. Burgemeester Jos Heijmans zal in het voorwoord aangeven waarom hij het Seniorenorkest RICK een warm hart toedraagt.

WiktorGolabek
Al enkele jaren is het Wokmuziektheater het enige amateurgezelschap dat in de provincie Limburg op semiprofessionele wijze complete opera’s op de planken zet. Vanwege dit feit heeft de vereniging in Weert een bijzondere, bovenregionale status. Vanaf 1995 werkt de vereniging gestaag aan een doelgerichte opbouw van operaproducties, waarbij voor de vereniging iedere keer weer leermomenten zijn ingebouwd. Wat de keuze van de opera’s betreft heeft de vereniging zich niet direct laten leiden door het “ijzeren repertoire”. Er werd juist gekozen voor titels die al lang niet meer in Nederland waren uitgevoerd.

Tijdens het concert brengen zij een selectie uit Carmen (Georges Bizet) en Die Verkaufte Braut (Bedřich Smetana), opera’s die eerder door Wokmuziektheater zijn opgevoerd. Tevens een voorproefje uit Treemonisha (Scott Joplin), de uitvoering hiervan staat gepland voor november dit jaar (2016). Het koor staat onder leiding van Joop Dieteren.

Het concert vind plaats in de concertzaal van Rick, ingang Beekstraat. 27 in Weert. Entree kaarten kosten €2.50 inclusief consumptie en zijn verkrijgbaar tussen 4 en 9 januari bij RICK (balie Beekstraat 27). In de concertzaal zijn 145 plaatsen, dus wees er op tijd bij dan bent u verzekerd van een plaats bij dit unieke concert.

Update:
Seniorenorkest RICK en gemengde zangvereniging Con Amore uit Weert zullen nu samen het nieuwjaarsconcert 2016 geven op 10 januari tussen 11.00 en 13.00 uur. Het Wokmuziektheater heeft zich terug getrokken.

4 REACTIES

Comments are closed.