Patiëntenvereniging de Hart & Vaatgroep heeft recent de spataderzorg binnen SJG Weert wederom erkend met het Spataderkeurmerk 2015. Het keurmerk voor vaatzorg was al eerder toegekend. Met dit keurmerk voldoet het ziekenhuis aan de strenge kwaliteitseisen die deze patiëntenvereniging stelt aan het verwijderen van spataderen. Voor patiënten een bewijs dat zij binnen de muren van SJG Weert verzekerd zijn van goede spataderzorg.

Voor het verwijderen van spataderen hoeven patiënten in SJG Weert in de meeste gevallen niet meer onder het mes. Waar mogelijk doet het ziekenhuis dit onder plaatselijke verdoving in de polikliniek met moderne lasertherapie of andere hoogwaardige behandelingen op maat.

Door de straling brandt de spatader van binnenuit dicht. Deze behandeling, die gebeurt onder lokale verdoving, duurt een half uur tot een uur en geeft nadien minder pijnklachten dan een operatie. SJG Weert heeft een algemeen chirurg, een vaatspecialist en twee dermatologen die elk jaar samen ongeveer 400 mensen met spataderklachten behandelen.

1 REACTIE

Comments are closed.