Thomas Dreesen gaat per direct op amateurbasis aan de slag bij BSW. De 27-jarige Belg stond eerder dit seizoen onder contract bij de Belgische eersteklasser Leuven Bears. Na zijn vertrek aldaar heeft de in Bree woonachtige small forward besloten de rest van het seizoen in Weert voort te zetten.

De 2.01 meter lange Dreesen is een sterke driepuntschutter, die tot vorig jaar enkele seizoenen onder contract stond bij Okapi Aalstaar, eveneens uit de Belgische eerste klasse. Met deze club speelde hij in seizoen 2014-2015 wedstrijden in de EuroChallenge en kwam in twaalf wedstrijden tot 8.1 punten per wedstrijd, tegen een driepunterpercentage van 40%.

Het management van BSW en coach Pascal Meurs zijn blij met de komst van Dreesen. Zij zien het als een zeer waardevolle aanvulling bij het jonge team.