De VVD afdeling Weert, bestuur en fractie, hebben kennisgenomen van het feit dat het raadslid Rolf Zincken zondag j.l. na afloop van een feestelijke bijeenkomst betrokken is geweest bij een betreurenswaardig incident in de Paterskerk aan de Biest.

Vanmorgen hebben bestuur en fractie aangaande dit incident een gesprek gehad met de heer Zincken. Na uitvoerig beraad hebben bestuur en fractie de heer Zincken dringend geadviseerd om lopende de procedure geen officiële vergaderingen en bijeenkomsten bij te wonen in zijn hoedanigheid als raadslid.

Het voorval is vandaag in het landelijke nieuws terecht gekomen:
Telegraaf
Volkskrant
RTL Nieuws
GeenStijl.nl

15 REACTIES

 1. kijk wat Rolf gedaan heeft is verkeerd maar Meneer adams doet nu of hij een heilig boontje is, Hij heeft wel een veroordeling voor drugs in Belgie achter de rug. Hij is alles kwijt met uitzondering van zijn winkel daar kon justitie niet aan. Dus meneer moet niet doen of hij niks van de de weed in de hoogstraat wist. Het is gewoon een vies ventje. Gelukkig vertrekt zijn winkel opkorte termijn uit het Weert

 2. Iemand slaan is nooit goed, maar niemand weet wat er echt gebeurd is, toevallig is het nu een raadslid van de VVD. Aangezien de VVD de schijn nogal tegen heeft dit jaar (en terecht) komt dat lekker uit in de media en dus meld men dit als nieuws en de mensen slikken dit. Maar enige vorm van onderzoeksjournalistiek ontbreekt volkomen.

 3. Edward,

  Dat heb je goed gezegd, de journalistiek hoort wat en ze maken er wat van.
  Rolf is niet iemand die er “zo” maar op los slaat en die Eric is zakelijk ook geen lieverdje.
  En degene die het onderspit delven hadden wellicht toch beter naar de sportschool kunnen gaan….

 4. Raadslid ben je 24/7 en dus ook continue een voorbeeldfunctie. Dat hoort van onbesproken gedrag te zijn, hoe dronken ook

 5. Twee vechten, twee schuld. Fysiek geweld valt zeker niet goed te praten. Vraag is wat eraan vooraf ging wat heeft geleid tot dit fysiek geweld. Een andere vraag is wat de meerwaarde ( € ) is om landelijk te gaan met een foto van je toegetakelde gezicht? Ik zou hier discreter mee zijn omgegaan zijn al was het maar voor mezelf. Er is een dader en een slachtoffer.De uiteindelijke uitkomst is dat er straks twee slachtoffers over blijven van dit incident………..

 6. Tja verbaal geweld heb ik geen moeite mee, maar dit is zeker niet goed te keuren van een VVD raadslid. Jammer ook voor Weert.

 7. Det gieet neet saame: vuurbieeltjfunksie en bezoeepe! Ig vong Rolf vreuger best unne gezelligge kastelein, mer Zincke es noow egt waal deep gezônke!

Comments are closed.