Wandelen en lopen

Hardlopen en wandelen zijn sporten voor alle weers- omstandigheden. Als het regent of waait, vriest of de zon schijnt. In de maand december staan dan ook een aantal activiteiten van AV Weert op het programma.

IJzeren Man Volksloop
Op 6 december is de laatste IJzeren Man Volksloop van het jaar. Sinds 1980 organiseert AV Weert op elke eerste zondag van de maand deze trimloop in natuurgebied de IJzeren Man. Het parcours heeft een lengte van 3,5 km. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1,2 km en een van 2,4 km.

Kerstwandelen
Op zaterdag 26 december, tweede kerstdag, organiseren FC Cranendonck en SV Budel een winterwandeltocht door het mooie Cranendonckse landschap. Deelname is gratis. Met afstanden van 7, 10, 13 en 15 km is er voor alle wandelaars een geschikt parcours. Starten kan van 9 uur tot 14 uur (15 km tot 13u). Onderweg is er gelegenheid om te rusten en een koffie of thee te drinken.

Hardlopen op tweede kerstdag
Op tweede kerstdag organiseert AV Weert een open hardlooptraining in de IJzeren Man. Deze training staat open voor leden en niet-leden. We starten om 9 uur bij het Natuur en Milieucentrum aan de IJzeren Man. De training duurt ongeveer anderhalf uur, en het maakt niet uit hoe hard je rent: iedereen kan meedoen.

Oliebollenloop
Op de laatste dag van het jaar staat de Oliebollenloop op het programma. Deze sportieve afsluiting van het oude jaar begint om 12 uur in de middag met een jeugdloop over 1 km. Om 12.15 uur start de race over 3 en 5 kilometer. Om 13 uur is de afsluitende 10 km. Er zijn geldprijzen, prijzen in natura en ereprijzen te winnen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer als dank en beloning een zak oliebollen.

Meer informatie: www.avweert.nl.