Slecht nieuws voor de binnensteden van Nederland en die van Weert. Vandaag is warenhuis V&D failliet verklaard. Alle winkels en La Place restaurants blijven nog open, maar de medewerkers verliezen per direct hun baan.

Het faillissement was gisteren aangevraagd, eerder dan verwacht. Eerder werd wel al bekend dat er wordt gepraat met eventuele overnamekandidaten. Voor Weert ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Volgens het NRC zou de vestiging in Weert bij een eventuele overname geen doorstart maken.

Voorlopig is er nog veel onzekerheid. De toekomst zal moeten uitwijzen of de V&D in Weert uiteindelijk zal blijven.

1 REACTIE

  1. Dit is eigenlijk geen verrassing, de levensvatbaarheid was al jaren twijfelachtig. Een doorstart in afgeslankte vorm en andere condities met een betere vernieuwde formule is misschien wel succesvol.Is het dan niet in Weert dan wellicht in de grotere plaatsen. Zoniet dan noemt men dit eenvoudigweg “marktwerking”.
    Als het dan toch failliet gaat, beter per 31.12.15 dan als per 1.1.16 alleen al vanwege de uitkeringsduur ww. 38 mnd ipv 24 mnd.

Comments are closed.