Een man uit Weert moest afgelopen week voor de Belgische rechtbank verschijnen. Hij wordt verdacht van het leveren van cocaïne aan een wokrestaurant in het Belgische Bree, net over de grens bij Weert.

De eigenaar van het goed lopende wokrestaurant, een 32-jarige Iranees, gebruikte de horecagelegenheid als dekmantel voor de grootschalige drugshandel. De man uit Weert bevoorraadde het wokrestaurant en bezorgde elke week enkele kilo’s cocaïne, zo meldt de Belgische kant Het Belang van Limburg.

Enkele malen per jaar reisde de Weertenaar af naar Colombia. Aldaar verhuurde hij enkele luxe appartementen. Ook de Iranees maakte hier gebruik van. Hij zou zijn boekhoudster hebben gevraagd om de inkomsten van het restaurant virtueel te verhogen.

De Weertenaar hoorde zes jaar cel en een geldboete van 24.000 euro tegen zich eisen. De uitspraak is op 28 januari 2016.

Ingestuurde nieuwstip / Foto: archief

6 REACTIES

  1. Ik wil het niet eens weten, eerlijk gezegd! Als ik een oliebol wil hoeft daar geen sos in..liet zo goed als ik coke wil, ik geen sealtje wil met poedersuiker haha

Comments are closed.