Gesprek over toekomst

Foto’s – Donderdag vond op het stadhuis van Weert een ‘rondetafelgesprek’ plaats tussen wethouder van Eersel, medewerkers van de gemeente Weert en een tiental vertegenwoordigers van grote industriebedrijven uit Weert. Enkele bekende namen waren Trespa, Lemmers Food Groep, Koti en Jos Poell.

Tijdens het informele gesprek werd gesproken over de ontwikkelingen, kansen en bedreigingen voor de economie in Weert. Omdat Weert momenteel werkt aan het opstellen en uitvoeren van een economische agenda wil men natuurlijk ook weten wat er speelt in het bedrijfsleven. Er werd ingegaan op de huidige stand van de Weerter economie, de belangrijkste trends en ontwikkelingen en mogelijke opgaven.

Achteraf bleek het een goed en zinvol gesprek. Zo werden de veranderingen in de Agro industrie besproken. Ook wil men meer weten over wat ‘Keyport 2020’ inhoudt. Wat Keyport eigenlijk doet is bij veel bedrijven nogal onduidelijk. De bedrijven opteerden ook om aan het imago van Weert te werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het plaatsen van borden langs de snelweg A2 met ‘Made in Weert’. Verder werd er voorgesteld om de kwaliteit van het woonklimaat hoog te houden. Ook wil men het onderwijs gaan uitdagen om te excelleren, zodat Weert zich zal onderscheiden met andere steden.

Vanuit de gemeente werd voorgesteld om met het parkmanagement van de industrieterrein in gesprek te gaan. Middels deze gesprekken wil men kijken of er behoefte is om een BIZ te introduceren zodat er een potje komt om de kwaliteit van de bedrijventerreinen hoog te houden. De ondernemers stonden erg positief tegenover het voorstel. De gemeente bood ook aan om bedrijven de faciliteren. Op donderdag werden een aantal kwesties aangehaald waarbij de gemeente kan ondersteunen. De oproep van de wethouder was dan ook om aan de bel te trekken indien er bepaalde lastige kwesties ontstaan.

Als laatste liet de wethouder doorschemeren dat hij ‘niet op zijn handen blijft zitten’ en in gesprek is met een internationaal internetbedrijf om een distributiecentrum te realiseren op Kampershoek 2.0. Er wordt achter de schermen dus hard gewerkt om de economie in Weert toekomstperspectief te geven.

[nggallery id=3305]