Tijdens ‘Winters Weert’ worden de komende weken vanuit o.a. het Centrummanagement en de gemeente Weert diverse activiteiten georganiseerd in de binnenstad zodat er toch wat extra’s te beleven is tijdens de donkere dagen voor kerst.

Klaarblijkelijk kan niet iedereen waarderen dat er wat in Weert wat wordt georganiseerd. Drie dagen na het begin van het entertainmentprogramma is het decor in de Hoogstraat al gesloopt. De sfeerverlichting is door de vandalen onder handen genomen.

Men betreurt deze gang van zaken. De verlichting zal nadien worden vervangen, maar men hoopt dat het hierbij blijft. “‘Maak er een gezellige winter van’ blijkt dus niet te lukken in Weert”, aldus een van de organisatoren. En dat terwijl ‘er wordt nooit wat georganiseerd in Weert’ een veelgehoorde kreet is. Dan is vandalisme een mooie opsteker voor de toekomst.