Zwaar ongeval nabij Stramproy

Foto’s – De hulpdiensten zijn donderdag omstreeks 0.10 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Isidoorstraat in Haler, net nabij Stramproy.

Ter plaatse was een personenauto na een bocht tegen de boom gebotst. De twee inzittenden kwamen daardoor bekneld te zitten. De brandweer van Weert en Stramproy waren gealarmeerd voor een technische bevrijding. De klap was zo groot dat de brandweer een lastige taak te wachten stond wat betreft de bevrijding. Toen de ernst van de situatie duidelijk werd, werd ook een traumahelikopter gealarmeerd.

De vrouw die als bijrijder in de auto zat kon als eerste door de hulpdiensten worden bevrijd. De bestuurder zat zodanig bekneld dat de brandweer 1,5 uur nodig had om het slachtoffer uiteindelijk uit het voertuig te krijgen.

Beide inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De trauma-arts is tijdens de rit naar het ziekenhuis bij de bestuurder in de ambulance gebleven.

Een team van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft uitgebreid onderzoek gedaan.