Burgemeester Heijmans van Weert komt dit jaar nog in Weert wonen. Dat maakte hij dinsdag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis.

Ongeveer twee weken geleden kwam voor Heijmans het heugelijke nieuws dat er een koopovereenkomst gesloten kon worden. Dat betekende dat Heijmans en zijn vrouw snel op zoek mochten gaan naar een woning in Weert. Over de geschikte / gewenste woning is men nog in onderhandeling, maar medio maart / april hoopt de burgemeester definitief in Weert te wonen.

Heijmans is sinds 14 oktober 2011 burgemeester van Weert. De afgelopen jaren kon hij, mede door de economische crisis, zijn woning niet verkopen. Dit leidde tot kritische vragen vanuit de gemeenschap en gemeenteraad. De burgemeester beloofde zijn best te doen en dat blijkt nu zijn vruchten te hebben afgeworpen.

16 REACTIES

 1. Hij zal toch niet uit zijn op een 2e ambtstermijn. In tegenstelling tot veel anderen was ik meer dan blij met zijn ” nietverhuizing “. Begin 2017 kan de gemeenteraad hierover in conclaaf, als ik het goedheb, kunnen zij nu al gaan nadenken en veel wijsheid en bezinning bijeen vergaren.

 2. Jammer dat de eerste reactie meteen weer negatief moet zijn. Er is veel over dit onderwerp gezegd, kritisch, ook vanuit de gemeenteraad, maar toen ik het goede nieuws hoorde had gehoopt dat het daarmee eens klaar zou zijn.
  Ik vind dat het gegeven dat de burgemeester de afgelopen jaren niet in Weert heeft gewoond geen belemmering is in zijn functioneren. Objectief oordeel: hij is er altijd als het moet! Heb ik ook zo in de gemeenteraad uitgesproken. Dat het nu is gelukt is: dikke plus.
  Het initiatief om te gaan voor een tweede ambtstermijn ligt bij de burgemeester zelf. Het is inderdaad aan de gemeenteraad om hierover vervolgens in conclaaf te gaan.

 3. Het had ook een tweede of zoveelste reactie kunnen zijn en er is inderdaad veel over dit
  onderwerp gezegd ook kritisch vanuit de Weerter bevolking. Dat ik met jou van mening
  verschil over het functioneren van Heijmans en dat het niet strookt met jouw persoonlijke opvattingen en ervaringen maakt het daarom nog niet negatief.

 4. Waarom ga je ervan uit dat ik met jou van mening verschil over het functioneren van de burgemeester? Ik geef enkel aan dat zijn functioneren wat mij betreft in ieder geval niet beïnvloed is door het feit dat hij niet in Weert heeft gewoond. Ik heb het niet over de inhoud.
  Wel inhoud dan. Wat vindt jij niet goed aan het functioneren van de burgemeester en welke relatie heeft dit met het feit dat hij (nog) niet on Weert woont?

 5. Zoals het overal ter wereld (en dus ook in ons Weert) gaat… Voor bepaalde personen gelden andere regels of deze personen mogen in ieder geval afwijken van deze regels.

 6. Helemaal mee eens. Mensen moeten ze zich zelf eens in de situatie plaatsen. Ergens anders werken en het huis maar niet verkocht krijgen. De baas zal dan ook niet zeggen: als je dit jaar niet hier komt wonen ben je ontslagen.
  Ik vind dhr. Heijmans een prima burgemeester. Heel actief en aanwezig in Weert.

 7. Die zichzelf niet aan de regels houdt kan ook anderen daar niet op aanspreken. Het is overigens niet de eerste keer dat de gemeenteraad zich heeft laten foppen, maar dat zegt iets over de Gemeenteraad natuurlijk.

 8. Misschien moet hij eens met zijn voorganger de heer
  Jacques Niederer gaan praten. Die heeft nog een prachtige huis op een prachtige locatie beschikbaar.

Comments are closed.