Goed nieuws voor de economie in Weert, want Componenta ziet af van het vertrek uit Weert, zo blijkt uit een brief van Managing Director Hassinen.

De bedoeling was dat de vestiging van Componenta aan de Lozerweg halverwege / eind dit jaar haar deuren zou sluiten. Dit was onderdeel van de noodzakelijke reorganisatie. De sluiting zou op termijn een besparing van 6 miljoen euro opleveren. De ijzergieterij staat er financieel niet goed voor en moest daarom maatregelen nemen.

De directie heeft nu gekozen een aangepaste strategische aanpak. Dat pakt dus gunstig uit voor Weert. De sluiting is (voorlopig) van de baan.

17 REACTIES

 1. Goed nieuws voor de werknemers.
  Slecht nieuws voor het milieu.
  Het is op dit moment de fabriek in Weert met de meeste milieubelasting.
  Er zal wel volgens de wettelijke normen gewerkt worden, maar als ik er in de buurt kom, ruik ik een onaangenaamde geur. Ik ben er ook regelmatig binnen geweest, er is veel verbetert, maar het stinkt,stoft, zeer rumoerig en het is op plaatsen broeierig warm.
  En wat te denken van de bodemverontreiniging??

 2. “Slumme henderik”, Daar hebben we in Nederland mileu eisen en de Arbo voor,om te bepalen wat wel en niet mag!
  We hebben hier op dit forum geen pc-agent nodig die overal commentaar op heeft.

  Immers de lager geschoolden zullen ook werk nodig hebben,dit om Weert leefbaar te houden.Anders krijgen we nog meer leegstand

 3. @ Slumme Hendrik:
  Als ik jouw was zou ik commentaren over Arbo / Milieu & Productiebedrijven voor je houden…… Daar heb je duidelijk “geen Kaas” van gegeten!!
  Tenzij je bereid bent om je naam aan te passen naar iets in de trend van: Stomme / lijpe / debiele……..

  Ik ben blij voor de medewerkers die daar werken, want de banen in die sector liggen hier niet voor het oprapen.
  Daarbij als dergelijke producties naar Polen / Hongarije of nog verder China verhuizen is dat zeer zeker niet goed voor het milieu…..

 4. Ik kom hier alleen met feiten , eigen onderzoeken en gefundeerde argumenten, geen scheldwoorden en persoonlijke aanvallen. Iemand die scheldt heeft geen argumenten.

 5. Is het standaard logo voor reacties. Ik heb die van mij alvast aangepast met een roeptoeter en een fles azijn dan hoeven anderen dat niet te zeggen ๐Ÿ™‚

 6. Componenta blijft in Weert.
  Waarom?
  Het is voor het moederbedrijf te duur om het personeel “uit te kopen ” of over te plaatsen…en nog duurder ( miljoenen!!) om de fabriek te ontmantelen en de bodem onder de fabriek te saneren……
  Wat nu…?
  Het moederbedrijf gaat de vestiging in Weert juridisch en financieel, verzelfstandigen.
  Zo zal er binnenkort een andere naam op het bedrijf komen.
  Dan is de tijd rijp om de boel failliet te laten gaan.
  Het personeel wordt ontslagen op kosten van het UVW (belastingbetaler)
  En…. De gemeente Weert ….de burgers gaan betalen voor het opruimen van de rommel die ze daar achterlaten…. Zo is het met meer bedrijven in Nederland gegaan
  Dus gemeente LET OP…!!.

 7. slumme henderik jij beweert dus als (voorbeeld) Dsm een bv opricht met de naam DSM2,ze al hun troep in een kuil kunnen gooien,en vervolgens deze kuil dicht gooien. personeel ontslaan en de gemeente en het uwv voor de kosten laten opdraaien!!!

  Je bent zoals andere het vermelden: Echt te dom om te poepen!!!

 8. Als je meer als 20 jaar samengewerkt hebt met curatoren,en vele voorbeelden hebt gezien in de praktijk…kan dit zo maar gebeuren ja…!

Comments are closed.