Nederweert – Een mooie en bijzondere opsteker voor de regionale economie. ETF Ride Systems uit Nederweert mag de nieuwe attractie ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ gaan bouwen.

Maandag kondigde pretpark Efteling de komst van de nieuwe attractie aan. Symbolica wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival in de Efteling ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan.

Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het Rijk der Fantasie (totale kosten 42 miljoen euro). Met de bouw van Symbolica is ca. 35 miljoen euro gemoeid. Het wordt de grootste en duurste attractie ooit.

ETF Ride Systems uit Nederweert dat transportsystemen voor attractieparken levert zal de belangrijkste onderdelen van de attractie gaan bouwen. Het gaat om computergestuurde karretjes die zich niet over rails, maar vrij in een ruimte kunnen voortbewegen, zo meldt Looopings.nl. Leerlingen van het Kwadrant in Weert hebben in 2015 al kennis mogen maken met het technisch hoogstandje (https://youtu.be/wq8DX5dPAho).

ETF is geen onbekende partner voor de Efteling. Eerder leverde het bedrijf uit Nederweert ook het transportsysteem van de figuren in De Nieuwe Kleren van de Keizer. Deze figuren bevinden zich op karretjes die zelfstandig vrij kunnen rondrijden, dus zonder gebruik te maken van een vaste geleiderail.

Het is de bedoeling dat in de zomer van 2017 de eerste bezoekers kunnen gaan genieten van de nieuwe attractie.