De politie heeft woensdag de gezochte “gevaarlijke ex-TBS’er” aangehouden in het Belgische Visé. Hij werd gezocht in verband met een beroving en mishandeling en had zijn voertuig gedumpt in Weert.

Het zou volgens het AD gaan om de voortvluchtige Hendrik M. De 39-jarige man uit Heerlen kreeg in 2002 tbs opgelegd vanwege een urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Op dat moment had hij al een strafblad.

In de nacht van 30 op 31 december was hij opnieuw de fout in gegaan, zo blijkt uit onderzoek van het AD. M. en zijn vriendin waren samen met een 78-jarige man onderweg in een bestelbusje toen het bij Den Bosch mis ging.

De bejaarde man werd ’s nachts gedwongen om naar een afgelegen plek te rijden waar hij vervolgens uit het bestelbusje zou zijn gegooid en mishandeld.

De betreffende bestelbus is nadien teruggevonden in de omgeving van Weert. Van het duo ontbrak tot op vandaag elk spoor. Het Landelijk Parket heeft zojuist bevestigd dat Politieteams FASTNL en FASTBelgië de man hebben aangehouden in Visé (B). In Weert is er dus geen reden meer voor ongerustheid.

Lees meer:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4219215/2016/01/06/Gevaarlijke-ex-tbs-er-slaat-weer-toe.dhtml