De politie heeft woensdag de gezochte “gevaarlijke ex-TBS’er” aangehouden in het Belgische Visé. Hij werd gezocht in verband met een beroving en mishandeling en had zijn voertuig gedumpt in Weert.

Het zou volgens het AD gaan om de voortvluchtige Hendrik M. De 39-jarige man uit Heerlen kreeg in 2002 tbs opgelegd vanwege een urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Op dat moment had hij al een strafblad.

In de nacht van 30 op 31 december was hij opnieuw de fout in gegaan, zo blijkt uit onderzoek van het AD. M. en zijn vriendin waren samen met een 78-jarige man onderweg in een bestelbusje toen het bij Den Bosch mis ging.

De bejaarde man werd ’s nachts gedwongen om naar een afgelegen plek te rijden waar hij vervolgens uit het bestelbusje zou zijn gegooid en mishandeld.

De betreffende bestelbus is nadien teruggevonden in de omgeving van Weert. Van het duo ontbrak tot op vandaag elk spoor. Het Landelijk Parket heeft zojuist bevestigd dat Politieteams FASTNL en FASTBelgië de man hebben aangehouden in Visé (B). In Weert is er dus geen reden meer voor ongerustheid.

Lees meer:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4219215/2016/01/06/Gevaarlijke-ex-tbs-er-slaat-weer-toe.dhtml

3 REACTIES

  1. Het probleem met dit soort levensvormen is niet het opsluiten, meestal lukt dit uiteindelijk wel, maar wel het loslaten. Zelden hoeft een straf volledig uitgezeten te worden. Allerlei lieden met Dr. en Drs. voor hun naam, organisaties die het doorlopend hebben over rechten van de dader, mensonwaardig etc. zijn vaker de keurmeester.
    Het slachtoffer verdwijnt meestal naar een tweede plan ook al loopt deze de rest van zijn/haar leven met de gevolgen van de misdaad rond. En als een ex”opgeslotene” weer in herhaling valt dan begint het hele verhaal weer van voor of aan en is er geen lering uit getrokken wat wederom bevestigd dat een ezel zich wel degelijk meerdere malen aan dezelfde steen stoot omdat deze ezel weet dat deze steen nog steeds op dezelfde plek ligt.

Comments are closed.