Goud voor ReddingsBrigade

Rond iedere jaarwisseling organiseert ReddingsBrigade Weert traditioneel haar Oud- en Nieuwjaarswedstrijden. Afgelopen zaterdag vond de Nieuwjaarswedstrijd plaats. Door de aanwezigheid van Duitse en Belgische ploegen werd het een internationale wedstrijd.

Teams van 4 personen hebben ieder zes onderdelen gezwommen, waaronder popduiken en pop vervoeren, de torpedoboei- en reddingsestafette en de lijnredding. Bij alle onderdelen staat de sport Zwemmend Redden centraal.

De junioren jongens van ReddingsBrigade Weert waren de concurrentie op vijf onderdelen te snel af en gingen dus met een gouden medaille naar huis. Ook de andere teams uit Weert zetten mooie prestaties neer.

Verdeeld over de wedstrijd zijn er diverse prijzen aan de junioren-, senioren- en masterploegen uitgereikt, maar ook in het totaalklassement, in combinatie met de Oudjaarswedstrijd van 12 december 2015 voor de jongere zwemmers. Het team uit Alpen (D) heeft net als vorig jaar de wisselbeker voor de Oud- & Nieuwjaarswedstrijden gewonnen.

Totaalklassement Nieuwjaarswedstrijd:
1. Dordrecht
2. Alpen (D)
3. Heythuysen

Totaalklassement Oud- en Nieuwjaarswedstrijd:
1. Alpen (D)
2. Dordrecht
3. Gouda