Gydo (I) prins Vêrkusköp

Foto’s – Op zaterdagavond 9 januari is Gydo van Kuijk uitgeroepen als nieuwe prins van de Vêrkusköp.

Gydo is 26 lentes jong en een zoon van Jan van Jaack van Bata en Helma. Samen met zijn broer Jeroen is hij opgegroeid op Moesel, aan de Walramstraat. Omdat zijn ouders lid waren van V.V. de Krubbebieëters is vastelaovendj hem met de paplepel ingegoten.

Na een paar avonden stappen op de Oelemarkt werd dat meisje achter de tap steeds leuker, ook wanneer Gydo niet gedronken had. Ondertussen is hij al een paar jaar samen met Kim, een dochter van Henk Peeters en Lisette Briels. In juni 2015 hebben ze een woning gekocht aan de Gezellenstraat.

In het dagelijks leven is Gydo werkzaam bij KWS infra als uitvoerder. Daarnaast gaat hij graag een stukje fietsen op een renfiets. Na het wielerseizoen duikt hij de loods in om met V.V. Neet te Kloppe te bouwen aan een creatie voor in de optocht.

Bij de Vêrkusköp heeft Gydo in het verleden op verschillende evenementen als DJ de muziek mogen verzorgen. Maar hier is hij nu een paar jaar mee gestopt. Nu pakt hij de cd’s nog een keer per jaar uit de kast voor het jeugdboerenbal.

Komend seizoen gaan de kersverse prins niet alleen op pad. Gelukkig kan hij naast de steun van Kim ook rekenen op een paar geweldige adjudanten. Dit zijn Joanny Steijvers met Monique, Remo Kirkels met Danielle, Mark Vaas met Maud die ze helaas een paar maanden moeten missen vanwege een reis naar de andere kant van de wereld waar ze werkt als au pair.

Al vanaf het begin dat de prins een klein mannetje was is zijn bijnaam “Kuuk” aan hem blijven plannen. Daarom hoefde hij niet lang na te denken over zijn orde: de orde van ‘t Kuukske. Aangezien hij de komende tijd een hoop vrije dagen gaat opnemen en omdat al zijn adjudanten lid zij van dezelfde vereniging luidt zijn devies:

Laotj de bauw mer stoppe, dieëze vastelaovendj NEET TE KLOPPE!