Boorebâl gaat terug de stad in. De Rogstaekers hebben maandag 25 januari 2016 een geheel nieuwe wijze van de boerenbruiloft geïntroduceerd, nieuw maar toch “vertrouwd”.

Samen met de horeca heeft men hier een uniek Weerter evenement van gemaakt. Om 19.30 uur kwamen de muziekgezelschappen bij elkaar komen op de Markt en op het bordes van het oude Stadhuis (Jacob van Hornemuseum) werden vervolgens de getuigen van het bruidspaar de ouders en als apotheose de bruidegom en de bruid bekend gemaakt. Preens Lars I verbond het paar vervolgens in de onecht. Vanaf 21.30 uur trekt het Boore gezelschap door de stad en kan iedereen in de verschillende cafés het bruidspaar feliciteren en samen feest vieren.

Broêd: Karlijn Jacobs, Stellingmolen 67, Hobby’s Crossfit bij Prima Performance en hardlopen. Leerkracht op basisschool Leuken. Studeert nu de master onderwijs wetenschappen aan de universiteit in Utrecht. Karlijn dochter van Margo van Jac van Greetje van kruiddriek en Sjef vanne Meister en Annie van Pierre Fijen en Leen Stappers vanne Bieëkport. En dochter van Peter van Thieu van Jacomien en Lei Jacobs en Mie van Pierre en Trui Kessel vanne Toerist aanne Maaseikerwieëg. Ze is in 1993 geboren op de dag van boorebâl en dat is nu net vandaag maandag 25 januari.

Broêdegom: Stefan Wolter, Overweertstraat 3, Hobby’s : Muziek en Volleybal. Hij is leraar. Stefan zoon van Jack van Twan van Noud van Wolter en van Lysanne van Jacques vanne stroeëjscheur.

Getuige Broêd: Nancy Van Der Loo. Daelenbroek 8. Hobby’s en werk: Ze is ontwerpster van veiligheidsschoenen, kinderwagens en afgestudeerd in ’t ontwerpen van Lingerie. Dochter van Huub van Lies van Ties van de Waal ( vanne Leukerstraot) en Maria van Drees van Flats Toeen vanne Booldersdiêk (Nejwieërt)

Getuige broêdegom: Rolf Cristiaens , Alphons Boostenstraat 23, Hobby’s : Hockey coach en speler. Hij is HR manager. Rolf zoon van Ruud vanne borstelfebriek en Elly Rijkers.

Ouders van de Broêdegom: Hans Seerden en Angelique Bodelier. Penbalk 16. Hans doet aan voetballen, duiken, onderhouden van sociale contacten in ’t Wieërter uitgaansleven. Hij is ICT systeem en infrastructuur specialist. Angelique heeft als hobby’s hardlopen en duiken. Ze ondersteund in de praktijk van huisartsen. Hans zoon van Frans van krotte Truuke en van Fien van Sjef van Nieze Naase Driekske. Angelique dochter van Willem vanne zwaore hamer vanne koel en Arlette , ’t “Fransooske” uut Kirchrao

Ouders van de Broêd: Robert en Carlie Stroeks, Meierijstraat 7. Robert houdt van wielrennen en Carlie van wandelen en samen hangen ze de Bourgondiër uit en natuurlijk vastelaovendj vieren en alles wat daar met samen hangt. Robert zoon van Mia van Wullem van Deerikku en Dook van Stroeekke Bert, Carlie dochter van Toos van Harrie Souts en Hoeette Trien en Jac van Truuke Paerlings en Sjeng vanne Preens.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.