Kwartfinales voorleeskampioen

Dit jaar wordt De Nationale Voorleeswedstrijd voor de 23ste keer georganiseerd. In het hele land doen meer dan drieduizend scholen mee om het voorlezen door en voor kinderen te stimuleren.

Een voorleeskampioen legt een heel voortraject af voordat hij of zij de beste voorlezer van Nederland wordt. Allereerst de voorleeswedstrijd op de eigen school winnen en dan mag de schoolkampioen verder naar de kwartfinale. Dan komt de halve finale van de regio, daarna de provinciale finale in Roermond en tenslotte volgt de landelijke finale in Amstelveen.

Drie kwartfinales bij Bibliocenter
Bij Bibliocenter in de gemeentes Leudal, Maasgouw, Weert en Nederweert vinden drie kwartfinales plaats. De eerste kwartfinale is op 20 januari in basisschool De Maasparel in Stevensweert. Op 24 februari is een kwartfinale in basisschool Het Dal in Weert en op 9 maart volgt de laatste kwartfinale bij basisschool De Kameleon in Weert. Van elke kwartfinale mogen vier kampioenen door naar de halve finale van de regio op 26 maart in de Nassaurie in Grathem.

Twee kandidaten mogen door naar de provinciale finale op 18 april in de Oranjerie in Roermond. Tenslotte blijft in elke provincie één finalist over. Deze twaalf finalisten nemen het tegen elkaar op tijdens de grote landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Amstelveen op 25 mei a.s. De winnaar wordt de Nationale Voorleeskampioen 2016.

De wedstrijd mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Steeds meer scholen doen mee. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

http://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl