Foto’s – Jongeren van de ROOD, de jongerenafdeling van de SP, hebben tijdens koopavond op ludieke wijze actie gevoerd in de binnenstad van Weert.

In de binnenstad hing men flyers op met de tekst: “Saai hè? Leegstaande panden. U draagt hieraan bij door online te shoppen. Ga dus gezellig naar de stad, koop in de winkels en help de lokale economie.”

Met de actie willen de jongeren de bezoekers van de binnenstad bewust maken van de gevolgen dat online winkel heeft. Men hoopt dat men de lokale ondernemers steunt door ook nog steeds in de winkels te blijven kopen.

23 REACTIES

 1. Misschien is het een optie dat ze zelf eerst eens een financiële bijdrage leveren aan de gemeenschap voordat ze gaan demonstreren? Dat ROOD begint zwaar irritant te worden, ze bedoelen het vast goed maar zelf een cent bijdragen aan de maatschappij doen ze niet.

 2. Beste Iche,

  Misschien is het een optie om eens niet te oordelen over de personen, zonder dat je ook maar iets weet. Dat ongezouten, flauwe commentaar van je begint op de zenuwen te werken van menig Weertenaar. Je bedoelt het vast goed met je reactie, maar deze jongeren werken/studeren en dragen bij aan de maatschappij.

  Met vriendelijke groet,
  Ibrahim Doslu

 3. Is er ook een passantentelling gedaan? Vaak is het in de Hoogstraat niet zo druk, is het een idee om alle niet leegstaande winkels van de Hoogstraat te verplaatsen naar de leegstaande winkels van de Beekstraat, de Langstraat en de Maasstraat?

 4. Beste Ibrahim,
  In de ongezouten en flauwe opmerking van Iche zoals jij hem omschrijft zit toch wellicht ergens een kern van waarheid.
  Exact wat draagt men bij met deze actie?

 5. Zucht, wat een domme onzin. “Koop meer kranten en help de drukkerijen!”, “Schrijf meer brieven en steun de postbedrijven!”.
  Er is hier geen sprak van schuld, dit is nou verandering. Hou je niet tegen, en moet je ook niet willen. Het stadsbeeld verandert, niemand weet waar dat precies heen gaat, maar het is nou eenmaal zo.

 6. Dat klopt! Hij heeft de afgelopen jaren zijn bus alleen maar voller zien worden. En de binnenstad van Weert leger en leger…

 7. Ik heb net bij een winkelbedrijf uit Eindhoven weer een bestelling gedaan. Morgenvroeg wordt het al geleverd. Ik vind dat online shoppen fantastisch en makkelijk. Ik ben aan het denken om mijn boodschappen van de supermarkt ook online te doen. Ook ideaal zeker als je de hele week moet werken.

 8. Volgens mij werken ze naast de studie er allemaal bij, en betalen ze daarmee ook belastingen, dus zowel financieel als maatschappelijk dragen deze jongelui bij aan de samenleving.
  Beter nog naast die drukke zaken als studie en werk proberen ze anderen ergens op attent te maken, iets te veranderen en wat te doen met idealen, volgens mij kun je daar gewoonweg niet TEGEN zijn……

 9. Mij hoor je niet klagen……. Als ik gezellig wil shoppen in een binnenstad ga ik naar Maastricht of Amsterdam. Weert ligt wat dat betreft ideaal om uit te wijken naar elders. Wonen in Weert is goed. Helaas winkelen minder tov andere steden.

 10. En dat ze het parkeren aantrekkelijker maken. Door gratis of lagere kosten per uur. Want ja als je op internet koopt is het vaak daardoor goedkoper..

 11. Gratis thuis bezorgen bestaat niet….!
  Iedereen die een zogenaamd gratis pakket thuis gestuurd krijgt, betaalt er links of rechts aan mee..! Gratis bestaat niet, voor producten en diensten
  Ook de brillen , hoorapparaten, en lenzen zijn ook niet gratis bij Specsevers…allemaal lokkertjes, en in feite oplichterij.!!!

 12. Beste Ibrahim,
  Misschien moet je niet alles en iedereen serieus nemen, maar blij zijn met een discussie die er nu wel is op deze site 🙂

 13. Dat de binnenstad van Weert leger en leger word is niet meer te stuiten. Die steen is al jaren geleden aan het rollen gebracht door de toenmalige raad,die dwars voor het Funshop idee ging liggen om de middenstand te beschermen. Welnu we zien het resultaat. In Roermond was een vent die het wel helder op zijn netvlies had, zie het verschil nu tussen Weert en Roermond. Weert stad in het groen ($) maar niet voor de middenstand.

 14. Zowel Blub als Harie leggen de vinger op de zere plek. Optisch gezien zou de leegstand minder zijn geweest als niet bij iedere nieuwbouw weer in winkelruimte werd voorzien.
  Het veranderd koopgedrag via e-commerce, het uitgave patroon van onze jeugd, de variatie en keuzemogelijkheden in grote nabijgelegen winkelsteden, de lagere prijzen bij giganten als mediamarkt, primarkt, h&m,noem maar op. Winkelstad Weert loopt van Blokker tot kaas en co met alle lege panden, tijdelijke winkels, verschoven winkels, ertussen. Het is nu eenmaal zo, wen er maar aan.
  De consument die kijkt in haar eigen portemonai en bepaalt zelf waar ze haar euro uitgeeft en niet de SP of ze dat nu leuk vinden of niet.

Comments are closed.