In ’t Groenewoud is zondag 10 januari op ‘t Lemkesbâl in een gezellig en sfeervol Gemeenschapshuis Groenewoud de nieuwe Jeugdprins van V.V. De Schäöpkes uitgeroepen.

Het is de 11 jarige Liam McWilliams, zoon van Linda McWilliams-van Bree en Andy McWilliams, samen met zijn vader, moeder, broer Owen, die een van zijn adjudanten is en zijn tweelingzusjes Louis en Viënna woont hij aan de Roermondseweg. In dit gezellige huishouden lopen ook huisdieren rond zoals de honden Shifu en Guinness en de verschrikkelijk schele kater Ozzy en zeker niet te vergeten de helaas verzopen kanarie

Hij is leerling aan de Basisschool “Bredeschool Moesel” en het leuke hieraan is dat zijn vriend, Jeugdpreens Teun I van V.V. de Vêrkusköp, bij hem in de klas zit. Naast Vastelaovundj heeft hij ook nog andere hobby’s zoals mountainbiken en golven bij Crossmoor en dit alles doet hij met een grote lach op zijn gezicht. Want de mensen die hem kennen weten dat hij altijd vrolijk is. Daarom heeft hij dan ook de “Orde van “’t Lachendj Golfmênke” ingesteld. Zijn broer Owen McWilliams en zijn vriend Simeon Westheim zullen hem met deze drukke dagen terzijde staan als zijn Adjudanten

Samen zullen zij de jeugd in ’t Groenewoud voorgaan onder zijn devies:

‘In ’t wiekend staon ich oppe golfbaan, doeër de waek met mien naas inne beuk. Mer noow kin ’t fieëst beginne, want vae zeen op bezeuk’

Jeugdpreens Liam I wenst iedereen “unne gooje Vastelaovundj”